Jim Carrey vihasi Tahrattoman mielen kuvauksia – Ryntäsi ulos, huusi ja kiroili: ”Mietimme, miten hän ei voi valmistautua ja tehdä tavanomaista Jim Carrey -juttuaan?”

Tuottaja paljastaa.

26.3.2023 17:01

Vaikka moni pitää kulttiasemaan päätynyttä elokuvaa Tahraton mieli yhtenä 2000-luvun parhaista draamoista, Jim Carrey ei pitänyt kuvauksista pätkääkään. Näin kertoo tuottaja Anthony Bergman Indie Wiren mukaan.

Hän kertoo, että kuvauksissa kaikki järjestettiin kaoottiseksi ja näyttelijät heitettiin kameran eteen yllättäen, jotta he eivät ehdi suunnitella kohtauksia päässään etukäteen. ”Se oli hyvin erilainen rooli Jimille. Hän on todellinen perfektionisti. Mietimme, miten voimme stabilisoida tilanteen niin, että hän ei voi valmistautua ja tehdä tavanomaista Jim Carrey -juttuaan?”

Bergman sanoo, että Carrey vihasi sitä ja he tiesivät sen. Bergman sanoo, että Jim Carrey saattoi olla hyvinkin kovaääninen.

”Hän oli maailman isoin tähti, kontrollissa kaikesta ja me teimme sellaisen tempun. Keitä me olemme tekemään sellaista? Hän nosti senkin esiin. Hän saattoi rynnätä pois kuvauksista ja huutaa minulle. Hän kutsui minua monilla nimillä ja otin kaiken vastaan. Hän sanoi, että tämä on surkein kuvauspaikka, jolla hän on ikinä ollut, eikä tiedä mitä v*ttua on tekeillä. Yritimme sanoa, että kaikki on hyvin ja hyvää materiaalia syntyy.”

Carreylle maksettiin 20 miljoonaa dollaria Bruce – taivaanlahjasta, mutta Tahrattomasta mielestä vain murto-osa siitä.

”Varhaisessa keskustelussa sanoin hänelle, että ainoa asia miksi olemme täällä, on hyvän elokuvan tekeminen. Sinä et ole täällä rahasta, me emme ole täällä rahasta. Olemme täällä, koska uskomme voivamme tehdä todella hyvän elokuvan.”

Carrey oli tuottajan mukaan hyvin epävarma aluksi, eikä missään vaiheessa täysin rentoutunut kuvausten loppupuolellakaan.

Lisää luettavaa