Joaquin Phoenix ylistää uutta Star Trek -näyttelijää: ”Ihan v**un nero”

Mainostaessaan Woody Allenin Irrational Man -elokuvaa, on Joaquin Phoenix puhunut Time Out Londonille myös avannut ajatuksiaan koskien blockbuster-elokuvia.

Phoenixin nimi yhdistettiin jossain vaiheessa Marvelin tulevaan Doctor Strange -elokuvaan, mutta näyttelijä ei ole valmis luopumaan tietyistä vapauksistaan työssään.

”Nuorena olin varmaan aika snobi blockbuster-rooleja kohtaan. Mutta niistä on tullut parempia. Olen liehitellyt sellaisten elokuvien kanssa, olen käynyt tapaamisissa ja ollut hyvin lähellä, mutta lopulta ne eivät ikinä tuntuneet siltä, että ne olisivat tyydyttäviä”, Phoenix sanoo.

”Niissä oli liikaa vaatimuksia, jotka kävivät hahmoon liittyviä vaistojani vastaan. Minut on hemmoteltu pilalle. Minun ei ole koskaan tarvinnut tehdä sellaisia kompromisseja. En ole näiden (blockbuster) elokuvien tiimoilta tavannut yhtään ohjaajaa, joka sanoisi: Tiedätkö mitä? Vitut tästä setpiecestä, keskitytään mieluummin hahmoon!”, vahvoista hahmoistaan tunnettu näyttelijä selittää.

Phoenix ei kuitenkaan ainoastaan snobbaile, vaan nauttii myös blockbustereista oikeassa paikassa ja oikeana aikana.

”En yritä olla vaikea. Etsin vain jotain, joka toimii minulle. En halua sitoutua johonkin ja olla sitten täyttämättä niitä vaatimuksia… Nautin sellaisten elokuvien katsomisesta. Näittekä rebootatun Star Trekin? Se nuorukainen, Chris Pine, joka näyttelee Kirkiä on ihan vitun nero. En vain tiedä, haluanko sitä kokemusta olla itse sellaisessa elokuvassa. Olen lukenut joitain niitä käsikirjoituksia ja yleensä 75 prosenttia sisällöstä on kuvailua siitä, kuinka jokin asteroidi liikkuu avaruudessa.”

Touché.

Joaquin Phoenix tunnetaan mm. elokuvista Mestari, Inherent Vice, Her, Walk the Line ja Gladiaattori.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut