John Cleesen hittisarja saa jatkoa – cancel-kulttuuria kritisoinut tähti itse mukana

Takuulla huonoa palvelua?

8.2.2023 08:01

Monty Python -kasvo John Cleesen näyttelemän hotelli-isäntä Basil Fawltyn töykeys vieraitaan kohtaan on saanut vuosien mittaan jopa legendaarisen maineen. Vaikka Basilin törttöilyä nähtiin vain kaksi tuotantokautta, uusintojen myötä aina uusia katsojia saanut Pitkän Jussin majatalo (Fawlty Towers, 1975–1979) on viimein saamassa myös jatkoa.

Viime vuosina useaan otteeseen cancel-kulttuuria suominut Cleese palaa fanien iloksi Basil Faltyksi. Hän toimii myös sarjan yhtenä käsikirjoittajana, kuten hän toimi alkuperäisen Pitkän Jussin majatalon kohdalla. Jatkoa hänen rinnallaan tekee kameran molemmin puolin Camilla Cleese, koomikon oma tytär.

Kaksikon rooli sarjassa myötäilee tosielämää: tyttärensä vastikään löytänyt Basil päätyy pyörittämään tämän kanssa pikkuhotellia. Sarjaa puuhaa nyt Castle Rock -yhtiö, jota johtaa ohjaaja ja käsikirjoittaja Rob Reiner (This Is Spinal Tap). Nähtäväksi jää, miten raisu hittisarjan jatkosta tulee, sillä alkuperäinen Pitkän Jussin majatalo ei ole välttynyt sensuurilta ja varoitusteksteiltä.

 

Lähteet: Deadline, SlashFilm

Lisää luettavaa