John Cleese sai palautettua komediasarjansa episodin takaisin brittikanavalle – nyt jakson alussa varoitetaan rasistisesta kielestä

Pieniä muutoksia ja sarjan osa on taas linjoilla.

Juuri kun ehdimme uutisoida, että John Cleesen tähdittämän, vuonna 1975 ensi-iltansa saaneen Pitkän Jussin majatalo -komediasarjan eräs episodi poistettiin BBC:n omistamalta UKTV-televisiokanalta, niin nyt se on saatu takaisin ohjelmistoon.

Syynä poistoon oli osassa kuultava rasistinen slurri, eli toisten kansojen ja/tai rotujen haukkuminen rasistisesti.

Cleese kävi kuitenkin ärhäkkäänä taistoon ja kutsui poistoa ”typeräksi”. Samalla hän puhui historian varrella tapahtuneista revisionistisista teoista; siitä, kuinka historiaa on järjestelmällisesti tuhottu muun muassa kirjarovioissa.

Cleese puhuu The Major -nimisestä hahmosta, joka käyttää sarjan osassa rasistista n-haukkumasanaa, kun hahmo kuvailee karibialaisia urheilijoita.

– The Major on fossiilinen jäänne menneiltä vuosikymmeniltä. Emme me tukeneet hänen sanomisiaan vaan teimme pilaa hänestä. Ei minulla ole oikeasti mitään lisättävää, mikäli ihmiset eivät tajua tätä, mikäli ihmiset ovat liian tyhmiä nähdäkseen sen, Cleese kertoi australialaiselle The Age -lehdelle.

Nyt osan alkuun lisättiin teksti, joka varoittaa ohjelman sisällöstä.

Lähde: Deadline, Variety

Aiheeseen liittyvät jutut