John Waters: Ennen oikeisto yritti sensuroida minua – ”Jos minulla olisi sensoreita nykyään, he olisivat nuoria woke-liberaaleja”

Roskan paavi puhuu myös huumorista tänä päivänä.

22.3.2022 16:33

”Roskan paavi”, kulttielokuvien tekijä John Waters antoi haastattelun New York Timesille, jossa keskustelee muun muassa huumorin tekemisestä tänä päivänä.

”Käytimme poliittista epäkorrektisuutta aseena vihollisiamme vastaan, mutta nauroimme ensin itsellemme. Trigger warning-kansa (sisältövaroitus-kansa) ei naura”, Waters sanoi.

”Tarkoitan sitä, että huumori on keino taistella. Se on keino, jolla ihmiset saa muuttamaan mielensä. Kaikki mitä olen koskaan tehnyt on perustunut siihen, että käytän huumoria aseena. En ajattele olleeni ilkeä, mutta kaikki ovat niin herkkiä nykyään. Ja kun kaikki ovat herkkiä, eikö silloin komedia muutu vielä jännittävämmäksi? Yritin aina satirisoida maailmamme sääntöjä. Samaan aikaan yritin saada katsojat nauramaan ja nähdä missä rajat menevät.”

Waters muistelee kuinka ennen häntä yritettiin sensuroida oikeiston puolelta. ”Enää he eivät yritä. Minulla ei ole sensoreita tänä päivänä. Jos olisi, he olisivat nuoria woke-liberaaleja. Mutta yritän aina käyttää huumoria saadakseni perspektiiviä, koska kyseenalaistan omia arvojani.”

Waters uskoo, että esimerkiksi hänen elokuvansa Pink Flamingos rikkoo enemmän arvoja tänä päivänä kuin 50 vuotta sitten. ”Haluan kirjan olevan kova. Haluan elokuvien häiritsevän minua. Mutta keskivertoyleisön maun mukaan mennään: ihmiset eivät halua häiriintyä. Siinä ei ole mitään uutta.”

Lisää luettavaa