Johnny Depp haluttiin 90-luvun huikean toimintaleffan pääosaan – kieltäytyi absurdista syystä

Käsikirjoitus oli nimetty tulevan supertähden mielestä harhaanjohtavasti.

Vuonna 1997 ilmestyneen Face/Off – kahdet kasvot -elokuvan pääosaan kaavailtiin Johnny Deppiä, mutta hän kieltäytyi oudon syyn takia roolista.

Ennen kuin Face/Off päätyi elokuvateattereihin John Woon ohjaamana, yhdessä vaiheessa toimintarymistelyn ohjaajaksi oli kiinnitetty Marco Brambilla (Demolition Man), joka halusi elokuvan naamojaan vaihtavan pääosakaksikon esittäjiksi nuoria näyttelijöitä.

Tähän aikaan elokuvan tuottava Paramount halusi tehdä parikymppisestä Deppistä tähden, joten hänelle tarjottiin pääosaa.

Nicolas Cage haluttiin myös mukaan, mutta studio tässä vaiheessa suostui palkkaamaan hänet vain siinä tapauksessa, että Depp näyttelisi elokuvassa.

Käsikirjoituksen luettuaan Depp kuitenkin kieltäytyi roolista absurdista syystä. Hän luuli elokuvan nimen perusteella, että se kertoi jääkiekosta. Depp oli suuresti pettynyt, kun Face/Off paljastui mahtipontiseksi toimintaelokuvaksi.

Deppin kieltäydyttyä Brambilla lähti pois ohjaajanpallilta. Tämän jälkeen Woo tuli projektiin ohjaajaksi. Nicolas Cage ja John Travolta päätyivät esittämään pääosia.

Face/Off on elokuva, jolla on hyvin mielenkiintoinen tuotantohistoria. Voi lukea täältä lisää elokuvaan kaavaillusta tähtinäyttelijöistä.

Lähde: The Playlist

Aiheeseen liittyvät jutut