Jon Favreau ei ohjaa kolmatta Iron Mania

15.12.2010 13:46

Hitiksi kohonneiden kahden Iron Man -sarjakuvafilmatisoinnin ohjaajana toiminut Jon Favreau ei luotsaa kolmatta elokuvaa.

Marvel-sarjakuvayhtymälle suureksi menestykseksi osoittautuneelle Iron Man -elokuvalle toista jatko-osaa ei ohjaa Favreau, jolla on huhuttu olleen erimielisyyksiä Marvelin kanssa edellisen osan tekovaiheessa.

Favreaun on sanottu saaneen paljon painostusta Marvelin suunnalta The Avengers -sarjakuvaryhmän hahmojen sisällyttämisestä Iron Man 2:een, mikä ei miellyttänyt ohjaajaa. Hänen nähdäkseen elokuva myös kiidätettiin liian nopeasti tuotantoon.

Palkankorotuksen ensimmäisen Iron Man -elokuvan jälkeen saanut Favreau olisi ollut halukas ohjaamaan 2012 julkaistavan The Avengers -elokuvan, mutta Marvel ei ollut valmis maksamaan hänen pyytämiään summia.

Sen sijaan ohjaajaksi pestattiin halvempi Joss Whedon (Buffy, Vampyyrintappaja, Dollhouse). Whedon on myöskin kirjoittanut Marvelille Astonishing X-Men -sarjakuvaa.

Marvelilla on suunnitelmana antaa The Avengers -ryhmän hahmoille omat elokuvansa ennen kaikki yhteennitovaa osaa. Thor ja Captain America ovat tulossa ensi vuoden puolella teattereihin.

Lähteet: FirstShowing, CinemaBlend, Deadline

Lisää luettavaa