Julia Roberts piti houkutella Frendeihin – operaatio vaati kvanttifysiikkaa ja ruusuja Matthew Perryltä

Perry kertoo asiasta kohta julkaistavassa muistelmateoksessaan.

25.10.2022 19:30

Frendit-sarjassa nähtiin monia Hollywood-näyttelijöitä kuten Bruce Willis ja Reese Witherspoon, ja yksi vieraileva tähti oli Julia Roberts. Hänet täytyi kuitenkin ensin houkutella Frendeihin, ja tästä vastasi Matthew Perry, joka kertoo asiasta muistelmakirjassaan Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir. Se julkaistaan 28. lokakuuta.

Roberts näytteli Chandlerin lapsuudenystävää Susieta, joka hylkää Chandlerin alasti ravintolan naistenhuoneeseen. Vierailu tapahtui kauden kaksi jaksossa The One After the Superbowl: Part 2.

Perryn mukaan Roberts saatiin ohjelmaan muutamalla houkutuksella. Ensinnäkin hänen tulisi saada olla osa Perryn näyttelemän Chandlerin juonta.

– Sanon vielä kerran – hän tekisi vierailun vain, jos hän voisi olla tarinassani. Oliko minulla hyvä vuosi vai mitä? Mutta ensin minun piti houkutella hänet, Perry kertoi.

Perry paljasti lähettäneensä hänelle kolme tusinaa ruusua, mutta Roberts pyysi myös jotain muuta:

– Hänen vastauksensa oli, että jos selitän hänelle riittävästi kvanttifysiikkaa, hän suostuisi osallistumaan sarjaan. Vau. Ensinnäkin olen keskustelussa naisen kanssa, jonka vuoksi huulipuna keksittiin, ja nyt minun olisi iskettävä nenä kirjaan, Perry jatkoi.

– Seuraavana päivänä lähetin hänelle tietoa aalto-hiukkasdualismista, epävarmuusperiaatteesta ja lomittumisesta, ja vain osa siitä oli vertauskuvallista. Julia suostui tekemään jakson, ja hän lähetti minulle myös lahjan: sämpylöitä – paljon, paljon sämpylöitä. Miksikäs ei? Se oli Julia helkutin Roberts, Perry vielä lisäsi.

Robertsin vierailusta on kulunut jo yli 25 vuotta, ja ainakin Cinemablend kuvailee tähden esiintymistä sarjassa klassisena hetkenä television historiassa. Kaikki Frendien 10 kautta ovat katsottavissa HBO Max -palvelusta.

Lue myös: Frendien Courteney Cox haukkui modernit sitcomit – yksinkertainen selitys niiden huonouteen – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend, The Times

Lisää luettavaa