Pelin tuottaja väittää Bayonetta-näyttelijän valehtelevan – palkkio oli väitetysti paljon suurempi

Bayonettan ääninäyttelijän puheet aiheuttivat vastareaktion.

19.10.2022 15:51

Kerroimme aiemmin Bayonetta-franchisen ääninäyttelijä Hellena Taylorin älähdyksestä sosiaalisessa mediassa. Näyttelijä kehotti pelisarjan faneja boikotomaan kolmatta osaa, ja lahjoittamaan rahansa ennemmin hyväntekeväisyyteen.

Syynä Taylorin närkästymiseen on hänelle tarjottu huono palkkio. Pelisarja on tienannut arviolta ainakin 450 miljoonaa dollaria, mutta Taylorin mukaan hänelle tarjottiin vain 4000 dollarin korvausta Bayonetta 3 -pelistä.

Taylorin väitteisiin reagoi nyt Bayonetta 3:n tuottaja Hideki Kimaya.

– Tällainen valheellinen asenne on surullista ja valitettavaa. Siinä kaikki, mitä voin kertoa nyt, Kimaya tuumi Taylorin puheista.

Bloomberg puolestaan kertoi kahden lähteen väitteistä, joiden mukaan PlatinumGames yritti palkata Taylorin viiteen sessioon, joista jokainen olisi kestänyt neljä tuntia. Jokaisesta niistä olisi maksettu 3000–4000 dollaria.

Video Games Chroniclen mukaan istuntoja olisi puolestaan ollut vain neljä. Loppusumma olisi tiettävästi kuitenkin ollut 15 000 dollaria molemmissa tapauksissa. Bloombergin mukaan Taylor halusi kuusinumeroisen summan sekä jonkinlaisia lisämaksuja, jotka maksettaisiin jälkikäteen.

Taylorin mukaan nyt ilmi tulleet väitteet ovat vääriä, eikä hänelle tarjottu kuin 4000 dollaria. Hänen mukaansa 15 000 dollarin summa on ”absoluuttinen ja täydellinen valhe ja vitsi”. Hän väitti puhuneensa totta.

4000 dollarin palkkio yhdestä sessiosta on linjassa näyttelijöiden liiton ohjeistuksen kanssa. Ainakin Bryan Dechart sai saman summan Detroit: Become Human -pelistä. Mainittakoon, että Detroit: Become Human ei ole yhtä pitkään jatkunut, eikä ainakaan vielä yhtä menestynyt franchise. Minimipalkkio liiton ääninäyttelijöille on 900 dollaria.

Bayonetta 3 on määrä julkaista 28. lokakuuta Nintendo Switchille. Alla Bayonetta 2:n ja Bayonetta 3:n traileri.

Lue myös: Olipas surkea palkka – Anakinin murhaama Sithin kosto -näyttelijä joutui tyytymään kymppeihin – Episodi.fi


Lähde: GameRant, EuroGamer

Lisää luettavaa