Olipas surkea palkka – Anakinin murhaama Sithin kosto -näyttelijä joutui tyytymään kymppeihin

Aikoi lähettää kirjeen.

23.9.2022 05:30

Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto -elokuvassa nähtiin aikoinaan epäuskoisia katseita herättänyt hetki, kun Anakin marssi nuorten jedi-oppilaiden luokse ja päästeli heidät valomiekallaan päiviltä. Tämä tapahtui onneksi kameroiden ulkopuolella.

Kohtauksesta on kuitenkin jäänyt elävästi mieleen vaaleahiuksinen pikkupoika, joka viattomana kyselee Anakinilta, ”mitä meidän tulee tehdä” – ehkä heidän olisi kannattanut kysyä lisää palkkaa. Hahmon näyttelijä kertoi, ettei se ollut kaksinen.

Vaikka rooli oli pieni, se oli kuitenkin puherooli, joista pitäisi maksaa Hollywood-tason tuotannossa enemmän kuin taustanäyttelijälle. Megatuotannolla kuten Star Warsilla on varmasti myös varaa maksaa enemmän kuin kymppejä repliikin lausuvalle näyttelijälle.

Star Wars -maestro George Lucasilla oli ilmeisesti kuitenkin budjetti niin tarkasti mitoitettuna, että viipaloiduksi päätynyt mukula ei ansainnut Star Wars -pestistään kuin 90 puntaa, joka vastaa osapuilleen 100 euroa.

Pikkupojan roolissa nähtiin Ross Beadman, ja hänen hahmonsa nimi oli Sors Bandeam. Beadman on ainoa näyttelijä, joka puhuu kohtauksessa, ja Beadmanin mukaan he tekivät neljä ottoa, ja se vei noin 10-15 minuuttia aikaa.

Kuusivuotiaan Beadmanin piti olla kohtauksessa hiljaa, mutta hän oli vapaaehtoinen lausumaan repliikkinsä, joka päätyi myös elokuvaan. Hän myös loi koskettavan hetken ottaessaan pienen taka-askeleen, kun Anakin kytkee valomiekkansa päälle. Tästä voi kiittää myös Hayden Christensenin improvisointia, sillä hän pamautti pojalle yllättäen ”pöö”. Beadman sanoi säikähtäneensä Christenseniä oikeasti.

Beadman muisteli myös, että hänen ”kuusivuotiaat aivonsa” eivät tuolloin ymmärtäneet, että hetki merkitsi hänen hahmonsa kuolemaa. Lapsena hän uskoi, että hänen hahmonsa pääsi karkuun.

– Minulta kesti vähän aikaa hyväksyä kuolemani, ja käydä läpi suruprosessi, Beadman sanoi nauraen.

Beadman uskoo, että jos pako olisi onnistunut, hänestä ”olisi voinut tulla sithien jäsen”.

– Viha olisi voinut kuluttaa minut siihen pisteeseen, että olisin halunnut kostaa henkilölle, joka tappoi kaikki koulutoverini, Beadman vitsaili.

Näyttelijä ei onneksi kanna kaunaa Lucasin maksamasta palkkiosta. Hänen mielestään summa tuntui kuitenkin lapsena suurelta, ja kokemus itsessään oli ”korvaamaton”. Hän kuitenkin laski leikkiä, että aikoo kirjoittaa palkan vuoksi vielä kirjeen. Alla video karmivan kohtauksen alusta ja myös Beadmanin kommentit.

Lue myös: James Bond -tekijöiltä vaatimus seuraavalle 007-tähdelle – Craigin kanssa oli jo tarpeeksi hankalaa – Episodi.fi


Lähde: CBR

Lisää luettavaa