Näyttelijä kieltäytyi roolista suositussa pelissä – kehottaa nyt boikotoimaan Bayonettaa

Taylorin mielestä hänen aikaansa ja panostustaan olisi pitänyt arvostaa enemmän.

17.10.2022 17:26

PlatinumGamesin Bayonetta-pelisarja on tienannut valtavia summia rahaa. Englantilaisen näyttelijän Hellena Taylorin mukaan ainakin noin 450 miljoonaa dollaria.

Taylor on ääninäytellyt pääosaa niin Bayonetta: Bloody Fate -anime-elokuvassa kuin peleissäkin. Pelien kolmannesta osasta hän kuitenkin kieltäytyi – vedoten mielestään huonoon palkkioonsa.

Taylor kertoi sosiaalisessa mediassa, että hänelle tarjottiin kolmannesta osasta 4000 dollarin palkkiota. Hän piti summaa loukkaavana, ja kehotti pelisarjan faneja boikotoimaan Bayonetta 3 -peliä, ja lahjoittamaan rahansa sen sijaan hyväntekeväisyyteen.

– Bayonetta-franchise on tuottanut noin 450 miljoonaa dollaria, eikä se sisällä oheistuotteita, Taylor sanoi.

– Olen harjoitellut näyttelemistä yhteensä seitsemän ja puoli vuotta – kolme vuotta London Academy of Music and Dramatic Artsissa äänivalmentaja Barbara Berkeryn johdolla, ja neljä ja puoli vuotta legendaarisen Larry Mossin luona Los Angelesissa, näyttelijä kuvaili osaamistaan.

Taylorin mielestä hänen aikaansa ja panostustaan olisi pitänyt arvostaa enemmän.

– Ja minkä arvoista tämä heidän mielestään oli? Mitä he tarjosivat palkkioksi? Lopullinen tarjous koko pelistä – urakkapalkkiona – oli 4 000 dollaria. Tämä on loukkaus minua ja kaikkea sitä kohtaan, kuinka paljon aikaa käytin työstääkseni lahjakkuuttani, ja mitä olen antanut tälle pelille ja faneille, Taylor tykitti.

– Pyydän faneja boikotoimaan tätä peliä, ja sen sijaan käyttämään peliin tarkoitetut rahat hyväntekeväisyyteen, näyttelijä päätti.

Taylor ääninäyttelee Bayonetta-franchisessa hyvin seksualisoitua hahmoa nimeltään Bayonetta. Hän lähtee tarinassa taivaalliseen ja helvetilliseen sotaan.

Pelisarjan kolmas osa julkaistaan tässä kuussa, ja pääroolissa kuullaan tällä kertaa Jennifer Hale. Taylor toivotti hänelle kaikkea hyvää, mutta huomautti, ettei hänellä ole oikeutta sanoa olevansa Bayonettan ääni, koska hän loi sen. Alla Bayonetta 2 -pelin traileri.

Lue myös: Arvostettu tietokonepeli Bioshock on saamassa elokuvan – Netflix-leffassa on pätevän oloinen tekijäporukka – Episodi.fi

Lähde. The Guardian

Lisää luettavaa