Jumalauta sentään! Arska tienasi miljoonan päivässä, vaikka oli jo entinen tähti

Arnoldin palkka Batman & Robinissa oli 25 miljoonaa.

29.1.2023 10:00

Arnold Schwarzenegger oli 1980-luvun isoimpia elokuvatähtiä, jonka palkkapyyntö vuosikymmenen lopulla oli jo noin 10 miljoonaa (nykyrahassa yli 20 milj.) dollaria per elokuva

1990-luvulla alkoivat kuitenkin vaikeudet. Massiivisen Terminator 2-menestyksen jälkeen Schwarzeneggerin ura suistui raiteeltaan Last action heron jälkeen (1993).

Vaikka seuraavana vuonna ilmestynyt Tosi valheita (1994) oli siedettävä tomintakomedia, ei paluuta entiseen ollut. Quentin Tarantinon Pulp Fiction muutti kerta heitolla käsityksen sitä, mikä Hollywoodissa on coolia.

Arska ja muut 1980-luvun toimintanäyttelijät eivät olleet enää cool.

Seurasi sarja keskinkertaisia (Eraser – suojelija, End of days) ja aivan kamalia (Junior, Isäni on turbomies) Schwarzenegger-elokuvia.

Hapuileva touhu huipentui Pakkasherra Mr. Freezen rooliin elokuvassa Batman & Robin (1997). Leffa nuijittiin kriitikoiden toimesta maan rakoon. Erityisesti Arnoldin roolisuoritusta katsellessa ei tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa. Arska oli joutunut Hollywoodin B-kategoriaan.

Taloudellisessa mielessä asiat olivat kuitenkin aivan päin vastoin.

”Swarzennegger tienasi elokuvasta 25 miljoonaa, joka on noin 20 kertaa enemmän kuin minä. Sain vielä haukut niskaan, koska elokuva oli niin surkea”, kommentoi Batmania näytellyt George Clooney.

Lisäksi Schwarzenegger oli vanhana kettuna neuvotellut optimaaliset pykälät sopimukseensa.

Arska vietti vietti kuvauspaikalla tasan 25 päivää. Vielä Hollywoodin ”has beeninä”, entisenä tähtenä, Mister Olympia tienasi siis miljoona dollaria päivässä.

Nykyrahassa Arskan päiväpalkka olisi noin 1,8 miljoonaa dollaria.

Lähde: Thethings.

Lisää luettavaa