Jurassic World -ohjaaja herätti kohun naiskommenteillaan – naisohjaaja vastaa

Viime viikolla ohjaaja Colin Trevorrow nostatti kohun internetissä vastattuaan kysymykseen siitä, olisiko hän saanut Jurassic Worldin kaltaisen ison blockbusterin ohjattavakseen, jos olisi ollut nainen.

Trevorrow vastasi sanomalla, että suurinta osaa parhaista naisohjaajista ei kiinnosta studioelokuvien tekeminen, koska näillä on omat tarinansa kerrottavanaan, eikä niihin välttämättä liity supersankarit tai dinosaurukset.

Vastakommentit olivat aiheellisia, ja Trevorrow selvensikin myöhemmin sanojaan ja myönsi ymmärtävänsä ongelman, johon kysymys viittasi.

Nyt käsikirjoittaja-ohjaaja-näyttelijä Lake Bell (In A World, Childrens Hospital) on ottanut kantaa asiaan ja esittänyt oman näkökulmansa tekemiseensä.

”Jos kampanjoin ohjatakseni jonkin suuren studioelokuvan, se vie minulta vuosia, ja se taas vie aikaa viideltä muulta projektilta, jotka haluan kirjoittaa, ohjata ja tehdä ystävieni kanssa… Se ei vain ole niin seksikästä kuin tehdä mitä haluat juuri niiden ihmistena kanssa kuin haluat ilman tekemisen pelkoa. Luovuus ei ole koskaan syntynyt pelosta.”

Toki kaikki naisohjaajat eivät ole yhtä onnekkaassa asemassa ja monet taistelevat saadakseen ohjauskeikkoja elokuvien ja television puolelta. Yksi äänekkäistä epäoikeudenmukaisuuksien osoittajista on Punisher: War Zone -elokuvan ohjannut Lexi Alexander, joka on erittäin aktiivinen asiasta Twitterissä.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut