Jussi-gaalassa on ensi kertaa jaossa uusi palkinto – Rahalliselta arvoltaan alan suurin Suomessa

Tunnustuspalkintoa on jaettu aiemmin Tanskassa ja Norjassa.

Tämänvuotisessa Jussi-gaalassa jaetaan ensimmäisen kerran uusi palkinto, jonka arvio on 20 000 euroa

Nordisk Film -palkinto myönnetään elokuvantekijälle, joka on poikkeuksellisella panoksellaan viime vuoden aikana edistänyt kotimaista elokuvaa ja nostanut sen tasoa.

Nordisk Film -säätiön lahjoittamasta tunnustuspalkinnosta tulee Filmiauran tiedotteen mukaan suurin Suomessa jaettava elokuva-alan palkinto.

Nordisk Film -palkinto jaetaan vuosittain ja sen saajan valitsee riippumaton, elokuvantekijöistä koostuva tuomaristo. Tänä vuonna tuomaristoon kuuluvat tuottaja Miia Haavisto (tuomariston puheenjohtaja), elokuvaohjaaja Zaida Bergroth, käsikirjoittaja ja ohjaaja Jan Forsström, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Peter Franzén, ohjaaja ja käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa, leikkaaja Harri Ylönen ja Filmiauran puheenjohtaja Manna Katajisto.

Nordisk Film -palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran Tanskassa vuonna 1996, jolloin palkinnon voittivat Lars von Trier ja Ole Bornedal. Norjassa palkintoa on jaettu vuodesta 2015. Nyt ensimmäisen kerran Suomessa jaettavan palkinnon tarkoitus on antaa tunnustusta sellaisille elokuvantekijöille, jotka merkittävällä työllään ovat nostaneet oman maansa elokuvan tasoa ja siten rikastuttaneet elokuvakulttuuria.

Palkinnon lahjoittava Nordisk Film -säätiö on osa Egmont-säätiötä. Egmont-säätiö on kaupallinen säätiö, johon kuuluu medialiiketoimintaa harjoittava kaupallinen kokonaisuus sekä hyväntekeväisyyskokonaisuus, joka tukee avun tarpeessa olevia lapsia ja nuoria vuosittain noin 13 miljoonalla eurolla.

Nordisk Film -tunnustuspalkinnon saaja selviää 22.3.2019 Jussi-gaalassa, joka nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla.

Aiheeseen liittyvät jutut