Jussi-palkittu näyttelijä sai ison roolin Viaplayn rikossarjasta

Perustuu Roslund & Hellströmin rikosromaaniin Lokero 21.

3.4.2019 09:50

Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo on keskeisessä roolissa Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa Box 21, joka perustuu suositun ruotsalaisen kirjailijaparin Roslund & Hellströmin rikosromaaniin Lokero 21.

Willamo esittää Mariana Hermanssonia, nuorta rikostarkastajaa. Kyseessä on viimeksi draamakomedia Auroran pääroolista ylistystä keränneen kaksikielisen näyttelijän ensimmäinen kansainvälinen rooli.

”Mariana Hermansson on skarppi ja nopea tyyppi, joka on hyvä työssään ja joka osaa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin. Marianaa on hauska näytellä”, kuvailee Mimosa roolihenkilöään tiedotteessa.

Sarjan pääroolia rikoskomisario Ewert Grensiä näyttelee Leonard Terfelt, joka on suomalaisille katsojille tuttu muun muassa Silta-sarjasta sekä Wallander-elokuvista. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Simon J. Berger (Hidden – Esikoinen, Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin), Joakim Sällquist (Goliat), Sandra Andreis (Murha Sandhamissa) ja Ellen Jelinek (Neiti Frimannin taistelu).

Box 21 kuvaa ihmiskauppaa ja kertoo tarinan kahdesta itäeurooppalaisesta nuoresta naisesta, Lydiasta ja Alenasta, jotka houkutellaan Ruotsiin lupauksilla paremmasta elämästä, mutta jotka päätyvät ihmiskaupan uhreiksi. Naisten kohtalot kietoutuvat tapahtumiin, joita rikoskomisario Ewert Grens ryhtyy selvittämään.

Sarjan ohjaa iranilais-ruotsalainen Mani Maserrat (Me ei olla enää me, Arne Dahl). Ruotsissa ja Romaniassa kuvattavan Viaplayn alkuperäissarjan ensi-iltaa on kaavailtu vuoden 2020 alkupuoliskolle.

Kirjailijakaksikon rikosromaanit ovat saavuttaneet kansainvälisen suosion, ja niitä on käännetty 36 kielelle. Myös kolmesta muusta Roslund & Hellström -rikosromaanista tehdään Viaplayn alkuperäissarja.

Lisää luettavaa