Kahdeksalla Oscar-ehdokkuudella huomioitu klassikko on vielä tänäkin päivänä ajankohtainen – katso se nyt ilmaiseksi

IMDB 8,3.

10.2.2024 12:00

Pikkukaupungissa alkaa kohisemaan kun nuori valkoihoinen tyttö väittää afroamerikkalaisen miehen raiskanneen hänet. Mies vaikuttaa kaikin puolin syyttömältä, mutta vain yhdellä asianajajalla on rohkeutta ryhtyä puolustamaan häntä. Tämä valkoihoinen asianajaja saa vihat niskaansa jo ennen oikeudenkäynnin alkamista.

Upealla kuvauksella ja Elmer Bernsteinin mieleenpainuvalla musiikilla sävytetty Kuin surmaisi salakielen (To Kill a Mockingbird, 1962) sisältää aineksia parinkin elokuvan verran. Varsinaisen päätarinan ohella kulkee nimittäin myös asianajajan lasten kehityskertomus. Yli parituntinen elokuva antaa paljon ajattelemisen aihetta.

Elokuva palkittiin kolmella Oscarilla: paras miespääosa (Gregory Peck), sovitettu käsikirjoitus ja lavastus. Jokainen niistä oli täysin ansaittu. Erityinen huomio kannattaa antaa Peckin lopussa pitämään yhteenvetopuheeseen; seitsemänminuuttinen kohtaus saatiin purkkiin yhdellä otolla.

Nyt voit katsoa tämän klassikkoelokuvan ilmaiseksi Plex-striimipalvelusta. Suomitekstejä se ei sisällä, mutta englanninkielinen ääniraita on restauroitu viimeisen päälle selkeäksi. Myös englanninkielinen tekstitys on tarjolla.

Elokuvan pääset nauttimaan täältä. Itse palvelusta voit lukea lisää tämän linkin takaa.

Lisää luettavaa