Kaikki muumit jälleen laaksossa! Animaatiosarjan toinen kausi tulossa maaliskuussa

Mukana uusia ääninäyttelijöitä.

4.2.2020 12:59

Muumilaakso-animaatiosarja jatkuu toisen tuotantokauden jaksoin. Kauden neljä ensimmäistä jaksoa julkaistaan Yle Areenassa 2.3., ja samalla alkavat tv-esitykset Yle TV2:ssa ja Yle Femillä.

Toisella tuotantokaudella Muumipeikko on taas vuotta vanhempi, ja hän pyristelee ahkerasti eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta. Tämä aiheuttaa draamaa ja sydänsuruja koko perheelle, mutta luvassa on myös naurua ja vauhdikkaita seikkailuja.

Uusissa jaksoissa nähdään myös uusia hahmoja ja kuullaan uusia ääninäyttelijöitä. Herra Virkkunen hyppää mukaan tarinaan kauden avausjaksossa Latua, herra Virkkunen!, ja häntä esittää Riku Nieminen.

Tiuhti ja Viuhti, joina kuullaan Anna Puu ja Paula Vesala, liittyvät tarinaan jaksossa kuusi Taikurin hattu. Paula Vesala tunnustautuu suureksi Tove-faniksi:

”Pienenä kirjoitin Tovelle kirjeenkin, ja hän vastasi minulle ja lähetti kiiltokuvia ja postimerkkejä. Olimme yhdessä Anna Puun kanssa Tiuhti ja Viuhti, minusta idea oli hauska. Meidän äänet sopivat hyvin yhteen ja oli mukava nauraa kihertää ja äheltää yhdessä”, Vesala kertoo tiedotteessa.

Taikuria näyttelee Jorma Uotinen, ja hän esiintyy jaksossa kahdeksan. Jaksot 10–12 sijoittuvat Muumipapan saarelle, jossa tapaamme Kalastajan (Kari Ketonen).

Kauden viimeisessä jaksossa Muumilaakson marraskuu nähdään Tuhto, jota näyttelee Iina Kuustonen. Hän on ääninäyttelijänä sekä sarjan suomen- että englanninkielisessä versiossa. Tuhtoa pidetään eräissä tulkinnoissa Tove Janssonin alter egona, mihin hahmon alkuperäinen ruotsinkielinen nimi Toft voidaan ajatella viittaavan.

Englanninkielisessä sarjassa hahmon nimi on kuitenkin Toffle, joka olisi suomeksi puolestaan Nyyti. Iina Kuustonen antaa äänensä kummallekin hahmolle – Tuhdolle suomeksi ja Tofflelle englanniksi.

Ensimmäiseltä kaudelta tuttuina ääninä kuullaan Joonas Nordman (Muumipeikko), Satu Silvo (Muumimamma), Ville Haapasalo (Muumipappa), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Kiti Kokkonen (Pikku Myy), Olavi Uusivirta (Nuuskamuikkunen), Markku Haussila (Nipsu), Taisto Oksanen (Hemuli), Lotta Lindroos (Mymmeli), Kristiina Halttu (Vilijonkka) ja Heikki Harma (Piisamirotta).

Lisää luettavaa