Kaksi Oscar-ehdokkuutta saanut ohjaajalegenda Franco Zeffirelli on kuollut 96-vuotiaana

Episodi muistelee ohjaajaa.

15.6.2019 15:17

Elokuvaa, teatteria ja oopperaa urallaan rutkasti ohjannut italialainen, kahdesti Oscar-ehdokkaana ollut Franco Zeffirelli on kuollut 96-vuotiaana. Uutisesta kertoi The Guardian.

Zeffirelli muistetaan mahdollisesti parhaiten Elizabeth Taylorin ja Richard Burtonin tähdittämästä Shakespeare-filmatisoinnista Kuinka äkäpussi kesytetään vuodelta 1967. Myös hänen Romeo ja Julia filmatisointinsa vuodelta 1968 oli valtava menestys. Hän sai elokuvasta Oscar-ehdokkuuden parhaasta ohjauksesta. Shakespeare oli Zeffirellin suuri intohimo koko elämänsä ajan.

Vuonna 1990 hän ohjasi Mel Gibsonin tähdittämän Hamletin, sekä lukuisia versiointeja oopperaan ja teatteriin. Hänen kuuluisimpiin teatteriproduktioihinsa lukeutuu Lontoon Old Vicin versio Romeosta ja Juliasta, jota tähditti nuori Judi Dench. Denchin kanssa hän teki yhteistyötä lukuisia kertoja, viimeisimpänä elokuvassa Teetä Mussolinin kanssa (1999).

Zeffirellin toinen Oscar-ehdokkuus tuli parhaasta lavastuksesta Plácido Domingon tähdittämästä La Traviatasta, joka on Verdin kuuluisimpia oopperoita.

Kuva elokuvan Teetä Mussolinin kanssa kuvauksista.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia