Katastrofaalisen huonot lipputulot – Brad Pittin ja Margot Robbien uusi suurelokuva koki kovan kohtalon Yhdysvalloissa

Babylonin ohjauksesta vastaa Oscar-palkittu Damien Chazelle.

27.12.2022 10:35

Damien Chazellen suurelokuva Babylon floppasi pahasti Pohjois-Amerikan lippuluukuilla.

Babylonin pääosissa nähdään Hollywoodin supertähdet Brad Pitt ja Margot Robbie, mutta elokuva tuotti siitä huolimatta joulun aikana vain 5,3 miljoonaa dollaria. Neljän päivän avauslukua voi pitää katastrofaalisena. Hollywoodin kultakaudelle 1920-luvulle sijoittuvan elokuvan budjetti oli 80 miljoonaa.

Elokuva kertoo ylenpalttisesta kunnianhimosta ja hillittömästä elämästä Hollywoodin alkuaikoina, joita leimasivat moraalinen rappio ja turmelus.

Babylonin avausviikonloppu oli sekä Brad Pittille että Margot Robbielle uran heikoin niistä elokuvista, joissa he ovat olleet pääosassa.

Bablylonin ohjaaja Damien Chazelle tunnetaan Whiplashista ja  Oscar-menestyselokuvasta La La Land, mutta tällä kertaa Chazelle on iskenyt kirveensä kiveen. Babylonin kohtalo alkoi näyttää heikolta, kun sen arvioita putkahti linjoille. Arvioiden Rotten Tomatoes -prosentti on keskinkertainen 56, ja katsojienkin reaktio on ollut vaisu.

Yli kolme tuntia kestävän suurtuotannon pitäisi myydä 250 miljoonan dollarin edestä lippuja maailmanlaajuisesti, jotta se pääsisi omilleen. Yhdysvalloissa luku saattaa jäädä 20 miljoonaan, eikä surkea alku lupaa hyvää muun maailman levitykselle.

Babylonin Suomen ensi-ilta on 20. tammikuuta. Katso traileri alta.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa