Kathleen Turner muistelee Sarjamurhaajamutsia: ”Kaikki sanoivat, että pilaan urani”

Tämä on hauska elokuva.

31.5.2023 19:53

Vulture haastatteli näyttelijä Kathleen Turneria kulttielokuvasta Sarjamurhaajamutsi, joka sai ensi-iltansa vuonna 1994. John Watersin elokuva oli sellainen, jota Turnerin agentti ei olisi halunnut tehtävän.

”Agenttini ja muut ympärilläni sanoivat, että et voi tehdä sitä elokuvaa. Et voi työskennellä John Watersin kanssa. Hän on b-elokuvien ohjaaja, etkä sinä tee b-elokuvia. Se pilaa urasi.”

Watersin ohjattua Cry Babyn, Turner sanoi tietenkin lukevansa Watersin uuden käsikirjoituksen. Hän sanoi heittäneensä käsikirjoituksen pois luettuaan pokerikohtauksen, jossa päähenkilö vetää pelaajan maksan ulos. ”Sitten jatkoin. Kaikki oli hyvin, kunnes tuli hiuslakkakohtaus. Ei, en voi tehdä tätä. Se kohtaus oli itseasiassa ainoa mistä en pitänyt, kun kuvasimme elokuvaa.”

Käsikirjoitus lensi taas pois. Hän kuitenkin luki käsikirjoituksen loppuun, ja ajatteli, että elokuvasta tulee joko absurdin huumorin helmi tai gorejuhla. Hän soitti Watersille ja sanoi haluavansa tietää tarkkaan tyylin, millä elokuva kuvataan. Turner ei halunnut olla mukana gore-elokuvassa.

Waters saapui ja esitteli tarkat kuvakäsikirjoitukset. Ne olivat juuri sitä, mitä Turner halusikin kuulla. Silloin huuto alkoi agenttien suunnalta. ”Mikä olin, joku ihme instituutio, jota pidetään vitriinissä? V*tut”, Turner ajatteli.

Waters saa ohjaajana Turnerilta pelkkää positiivista palautetta. ”Muistan miten nauroimme, ulvoimme naurusta joka päivä. Hän on yksi kilteimmistä ihmisistä, jonka olen koskaan tavannut. Toki hän iskee, jos näkee heikon kohdan, mutta jos se oikeasti satuttaa, hän ottaa etäisyyttä ja pyytää anteeksi.”

Lisää luettavaa