Kätilö-elokuva pääsee kovaan kilpailuun Hollywood-kuvaajien kanssa

Antti J. Jokisen ohjaama Kätilö osallistuu Camerimage-festivaalin pääkilpasarjaan. Arvostettu kuvaukseen keskittyvä festivaali järjestetään 14.-21.11.2015 Puolan Bydgoszczissa, Puolassa. Ehdokkaana on elokuvan kuvannut Rauno Ronkainen.

Festivaalin kilpasarjaan hakevat kaikkialla maailmassa tehdyt ja valmistuneet elokuvat. Tänä vuonna siihen osallistuvat myös Hollywood-elokuvat. Arvostetuksi festivaalin tekee myös se, että elokuvaajien ammattikunta valitsee itse kilpasarjaan osallistuvat ehdokkaat kuten myös kilpailun voittajat.

Tänä vuonna festivaalin aloittaa Steven Spielbergin uusin elokuva Vakoojien silta. Kilpasarjan elokuvat esittelee festivaalilla Spielbergin luottokuvaaja, puolalainen Janusz Kaminski, joka on voittanut parhaan kuvauksen Oscarin elokuvista Schindlerin lista sekä Pelastakaa sotamies Ryan.

Ohjaaja Antti Jokinen on ehdokkuudesta ylpeä:

”Tässä elokuvassa keskityttiin tekemään esteettisesti kaunista ja riskeihin perustuvaa kuvakerrontaa. Kilpasarjan muut ehdokkaat ovat huikeita varsinkin nyt, kun Hollywood-leffat ovat mukana kilpailussa. Kätilö on kuvattu kokonaan suomalaisella kuvasryhmällä, jota Rane Ronkainen on johtanut ilmiömäisesti”, Jokinen kertoo tiedotteessa.

Lisätietoa festivaalin kotisivuilla.

Kuvassa Rauno Ronkainen Kätilön kuvauspaikalla. Kuva: Solar Films

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut