Katsoitko lapsena tätä sarjaa? Unohtumaton nostalgia-annos vihdoinkin blu-rayna

Tätä on odotettu!

17.8.2021 11:29

Ranskalainen Albert Barillé loi opettavaisen Olipa kerran -animaatiosarjan, josta tuli suosittu ympäri maailman, ja jota käännettiin kymmenille eri kielille.

Suomessa dubbauksesta vastasi YLE.

Sarjaa tehtiin kaikkiaan seitsemän kautta vuosina 1978–2008. Sarjan ensimmäinen ja kolmas kausi on nyt julkaistu ensimmäistä kertaa Suomessa teräväpiirtona.

Olipa kerran ihminen (1978) käynnistyy ihmiskunnan historian alusta ja tekee 70-lukulaisia veikkauksia myös tulevaisuudestamme, eivätkä ne ole kovin ruusuisimpia ennustuksia.

Historiassa mennään sen verran yksityiskohtaisesti, että viime vuosisadalle pääsemme vasta sen kolmanneksi viimeisessä episodissa. Vajaan puolen tunnin jaksoja on peräti 26 kappaletta.

Sarjan suosituimmaksi osioksi osoittautunut Olipa kerran elämä (1986) on varmasti ollut monen nykylääkärin lempisarja lapsena.

Siinä tutustutaan fantastisella tavalla ihmiskehoon. Piirroshahmoina nähdään viruksia ja verisoluja, eikä 26 episodia kattava kausi tunnu biologian oppitunnilta, koska se on tehty äärimmäisen viihteelliseksi.

Toivottavasti saamme myös loput viisi kautta piakkoin blu-ray -julkaisuina.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★★★

 

Lisää luettavaa