Katsojat kävelivät ulos Lars von Trierin uuden elokuvan näytöksestä: ”Vuoden huonoin elokuva”, ”oksettava”, ”säälittävä”

Elokuvan traileri julkaistiin eilen.

Lars von Trierin käsikirjoittama ja ohjaama The House That Jack Built sai eilen illalla ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Trier palasi Cannesiin saatuaan vuonna 2011 ”elinikäisen” porttikiellon festareille Hitleriin liittyvien kommenttiensa takia.

Cannesista kantautuvien uutisten mukaan provokatiivinen tanskalaisohjaaja sai seisovat suosionosoitukset ennen elokuvaa, mutta tunnelma elokuvan jälkeen – ja sen aikana – oli jotain aivan muuta. Ilmeisesti masennuksen ja alkoholismin kanssa kamppaileva Trier on tällä kertaa mennyt liian pitkälle.

Varietyn toimittaja Ramin Setoodeh kirjoittaa Twitterissä yli sadan katsojan kävelleen ulos teatterista kesken esityksen. Setoodeh mainitsee, ettei ole aiemmin nähnyt vastaavaa elokuvafestivaaleilla, ja twiittaa myös oman mielipiteensä Trierin uusimmasta: ”Vuoden huonoin elokuva”.

Lukuisat muut toimittajat yhtyvät yllä olevaan mielipiteeseen ja vaikuttaisi siltä, ettei The House That Jack Built ole löytänyt Cannesista (ainakaan äänekkäitä) puolustajia.  Alla kerättyjä kommentteja elokuvasta, jossa katsojien mukaan muun muassa ammutaan lapsia päähän ja leikellään naisten ruumiita.

The Playlist kuvailee omassa arviossaan elokuvaa ”vastenmieliseksi, myrkylliseksi roskaksi”.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut