”Kaunis ylistys Suomen luonnolle” – Petteri Saarion ohjaama Vedenneito palkittiin Oulussa

Dokumenttielokuva Vedenneito voitti kotimaisen kilpailun pääpalkinnon Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuortenelokuvafestivaaleilla.

Petteri Saarion ohjaama dokumenttielokuva Vedenneito on voittanut Oulun kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvafestivaalien kotimaisen kilpailun. Katso minuun -palkinnon arvo on 1500 euroa, ja sen myöntää Kirkon mediasäätiö. Festivaali järjestettiin tänä vuonna 38. kerran.

Vedenneito sai ensi-iltansa elokuvateattereissa 5.4.2019 ja kansainvälisen ensi-iltansa Zlinin elokuvafestivaaleilla Tšekissä kesäkuussa 2019. Sittemmin elokuva on kilpaillut useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

”Oulun lasten ja nuortenelokuvafestivaali on perinteikäs ja arvostettu festivaali, ja on erityisen hienoa että Vedenneito palkitaan juuri täällä, kotimaisen yleisön edessä ja täysien festivaaliesitysten jälkeen”, sanovat elokuvan tuottajat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen tiedotteessa.

”Olen otettu tästä festivaalivoitosta, ja on hienoa että elokuvan viesti on tavoittanut yleisönsä hyvin”, kertoo ohjaaja Petteri Saario.

Vedenneito kertoo 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaista hetkistä Saimaan saaressa neljänä vuodenaikana. Keväällä he kohtaavat maailman harvinaisimman hylkeen, saimaannorpan.

Vedenneito on kaunis ylistys Suomen luonnolle ja on hieno tunnelmointielokuva. Parhaimmillaan elokuva voi saada lapset ja nuoret innostumaan luonnosta ja lähtemään pihalle puhelimen tuijottamisen sijaan”, kirjoitettiin Episodin dvd-arvostelussa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat