Keanu Reeves avautui – Kertoi herkän tarinan 23-vuotiaana kuolleesta näyttelijäystävästään

Keanu Reeves ja nuorena Indiana Jonesina tunnettu River Phoenix tekivät yhteistyötä elokuvassa Matkalla Idahoon.

4.4.2023 10:00

John Wick 4 -elokuvaa tähdittävä Keanu Reeves teki maaliskuun alussa tempauksen Reddit-keskustelusivustolla. Näyttelijä julkaisi ”kysy mitä vaan” -postauksen movies-langalle, ja se keräsi lyhyessä ajassa tuhansia kysymyksiä ja tykkäyksiä.

Keskustelijoita kiinnosti niin Reevesin mielipide hänen mukaansa nimetystä bakteerista kuin näyttelijän ajatukset videopeleistä tarinankerronnan välineinä. Yhden Q&A-session herkimmistä hetkistä tarjosi tiedustelu siitä, mikä olisi näyttelijän jokin hauska hetki jaettavaksi kuvauksista kanssanäyttelijän kanssa.

Vastatessaan Reeves aluksi vitsailee: ”En voi kertoa sitä tarinaa… en voi kertoa sitä tarinaa… en voi kertoa sitä tarinaa…”

Lopulta Matrix-elokuvien tähti jakaa pienen tarinan ystävästään, nuorena kuolleesta River Phoenixista, joka muistetaan elokuvista Stand by Me – viimeinen kesä, Indiana Jones ja viimeinen ristiretki sekä näyttelijöiden yhteisestä elokuvasta Matkalla Idahoon.

”Minulla oli kohtaus River Phoenixin kanssa, ja hän istui moottoripyörän selässä, jota minä ajoin kuvausten aikana. Poikkesimme hieman suunnitellusta reitistä ja palasimme ilman kypäriä. Vain kaksi kaveria leikkimässä. Se oli todella hyvä päivä”, Reeves kirjoittaa.

River Phoenix kuoli vain 23-vuotiaana yliannostukseen. Häntä pidettiin yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista näyttelijöistä. Hänen veljensa on näyttelijä Joaquin Phoenix, joka voitti pari vuotta sitten parhaan miesnäyttelijän Oscar-palkinnon elokuvasta Joker.

Lisää luettavaa