Kello 19.00 tv:ssä: Woody Allenin menestynein leffa – voitti parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnon

IMDb-arvosana on 7,7.

5.2.2023 05:45

Illan tv-tarjonnassa on laadukas leffa Midnight in Paris (2011). Neljällä Oscar-ehdokkuudella huomioitu ja vuoden parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin sekä Golden Globen voittanut komedia kertoo Gilistä, joka saapuu Pariisiin tulevan vaimonsa Inezin ja tämän vanhempien kanssa.

Ensimmäisen romaaninsa kanssa taisteleva Gil ihastuu rakkauden kaupunkiin ja löytää sen sinisistä öistä korvaamatonta inspiraatiota, jonka luonnetta hän yrittää turhaan selittää muille. Inez ei liioin vakuutu Gilin aikeista muuttaa Pariisiin heidän purjehdittuaan avioliiton satamaan. Midnight in Paris kohosi elokuvateatterikierroksellaan käsikirjoittaja-ohjaaja Woody Allenin kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi.

Pääosissa Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Tom Hiddleston, Carey Stoll, Kathy Bates sekä Michael Sheen. Ohjauksesta vastaa Allen.

Allenilla on tapana antaa näyttelijöille käsikirjoituksesta vain heidän oma osuutensa. Hiddleston ihmettelikin kuvauksissa, miksi Wilsonilla on päällään oudot vaatteet muihin näyttelijöihin verrattuna. Hän ei ollut vielä tuolloin tietoinen elokuvan fantasiaelementistä.

Elokuva on myös Ruutu Plussassa, Elisa Viihde Viaplayssa ja Mubissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 05.02.2023 klo 19.00, Hero
  • Ke 08.02.2023 klo 21.00, Hero
  • Pe 10.02.2023 klo 19.00, Hero

Lue myös: Vielä hetken Netflixissä: Tämä leffa voi saada sinut jättämään viikonlopun viinapullon väliin – vie ilmojen kautta syville vesille – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa