Vielä hetken Netflixissä: Tämä leffa voi saada sinut jättämään viikonlopun viinapullon väliin – vie ilmojen kautta syville vesille

IMDb-arvosana on 7,3.

13.1.2023 04:30

Netflixissä on vielä hetken alkoholin kiroista ammentava elokuva Lento (2012).

Kokeneesta lentokapteeni Whip Whitakerista tulee kansallissankari yhdessä yössä. Hän onnistuu kuin ihmeen kaupalla tekemään vaikean pakkolaskun ja pelastamaan kymmenien ihmisten hengen. Onnettomuuden jälkeen Whitakeria juhlitaan sankarina, mutta pian tapahtumista paljastuu yksityiskohtia, jotka herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. Mistä tai kenestä onnettomuus todella johtui, ja mitä lennolla oikeastaan tapahtui?

Näyttelijöinä nähdään aina vakuuttava Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood, Brian Geraghty, Tamara Tunie, Nadine Velazquez, Peter Gerety, Garcelle Beauvais sekä Melissa Leo. Ohjauksesta vastaa mestari Robert Zemeckis (Paluu tulevaisuuteen -elokuvat).

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Elokuvan vahvinta antia on sen alku. Whitakerin ensimmäinen kohtaus hotellihuoneessa on tietenkin alleviivaavan raisu, mutta näin rohkeaa kuvastoa ei amerikkalaiselta suuren profiilin draamaviihteeltä osaisi odottaa. Tapahtumat lentokoneessa on niinikään kerrattu vetävästi, ja ongelmien ilmaantuessa katsoja huomaa tarttuvansa penkkinsä laitamista tiukasti kiinni.”

Elokuva poistuu suoratoistapalvelusta 31.1.2023. Alla traileri.

Lue myös: Jeremy Rennerin sisko antoi päivityksen Marvel-tähden tilasta – tehdyistä leikkauksista myös lisätietoa – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia