Vielä hetken Netflixissä: Paras leffa psykopatiasta? Kollegat pitivät yllättäen päätähteä surkeana näyttelijänä

IMDb-arvosana 7,6.

8.1.2023 04:30

Netflixissä on vielä hetken Christian Balen läpimurtoelokuva Amerikan Psyko (2000).

Tarina kertoo Wall Streetin pelurista Patrick Batemanista. Hän on kuitenkin paljon muutakin – jotain paljon vaarallisempaa. Bret Easton Ellisin romaaniin pohjautuva elokuva on armoton tilitys ylikierroksilla käyneestä 80-luvusta.

Bale puhui jenkkiaksentilla koko kuvausten ajan ja häntä luultiin Yhdysvaltain kansalaiseksi, vaikka hän on syntynyt Etelä-Walesissa. Kuvausten päätösjuhlassa hän alkoi puhua omalla aksentillaan ja kaikki luulivat, että hän valmistautuu tulevaan rooliin.

Näyttelijä pyrki jo tuolloin parhaaseen mahdolliseen roolisuoritukseen. Hän muun muassa noudatti samaa aamurutiinia kuin hänen hahmonsa Bateman.

Balen näyttelijäkollega Josh Lucas on varmasti nykyään eri mieltä, mutta Mary Harronin ohjaaman Amerikan Psykon aikoihin hän ja muut elokuvan näyttelijät pitivät Balea surkeana näyttelijänä. Bale kertoi asiasta haastattelussa.

– Josh Lucas ja minä teimme äskettäin elokuvan yhdessä. Hän avasi silmäni jollekin, josta en ollut tiennyt. Hän kertoi, että kaikkien muiden näyttelijöiden mielestä olin huonoin näyttelijä, jonka he olivat koskaan nähneet. Hän kertoi minulle, että he tuijottivat minua ja puhuivat minusta sanoen: ”Miksi Mary taisteli tämän kaverin puolesta? Hän on kauhea.” Ja vasta nähtyään elokuvan, hän muutti mieltään. En tiennyt siitä kritiikistä mitään, Bale kertoi.

Bale vetää roolin kieltämättä erikoiseen tyyliin. Ehkäpä se ei välittynyt kuvauspaikalla oikealla tavalla kollegoille. Lopputuloksena oli kuitenkin laajalti arvostettu elokuva. Bale kertoi aikoinaan saaneensa inspiraatiota rooliinsa Nicolas Cagesta ja Tom Cruisesta.

Amerikan Psyko poistuu Netflixistä 30.1.2023. Alla traileri.

Lue myös: Veren tahrima Jeremy Renner jakoi kuvan – vakavasti loukkaantunut tähti on hengissä! – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia