Vielä hetken Netflixissä: Hauskemmanpuoleinen komedia – päätähti munasi Oscar-gaalassa, sai porttikiellon

IMDb-arvosana on 6,4.

11.1.2023 04:30

Netflixin valikoimassa on vielä hetken elokuva Diktaattori (2012).

Koomikko Sacha Baron Cohen (Ali G, Bruno, Borat) on räväkän komedian pääosassa kuvitteellisen Wadiyan valtion yksinvaltias Aladeen, jonka on matkustettava New Yorkiin puolustamaan oikeuksiaan YK:n yleiskokouksessa. Matka yhdessä luottomies Tamirin (Ben Kingsley) kanssa saa erikoisen käänteen, kun johtajan kukistamiseksi punottu salajuoni paljastuu. Käänteisiin liittyy myös aktivisti Zoey (Anna Faris).

Episodin kolmen tähden arvostelussa sanottiin seuraavasti:

Diktaattorin mehevin komedia syntyy sovinistisen ja rasistisen hirmuhallitsijan ja amerikkalaisen suvaitsevaisuuden kohtaamisista. Aladeenin vastapari on luomukauppias Zoey, kainalokarvoistaan ylpeä vegaani-feministi, jota näyttelee mainio Anna Faris (Puputalo, Sinun numerosi?). Aladeenin ja länsimaisen demokratian kasvatin välille kehitellään rakkaussuhdetta, joka – anteeksi nyt vain – tuskin tulee kestämään.”

Cohen munasi pahasti Oscar-gaalassa vuonna 2012. Hän esiintyi Diktaattori-elokuvan rooliasussa mukanaan kaksi naisvartijaa. Jossain vaiheessa Ryan Seacrest haastatteli häntä ja Cohen heitti hänen päälleensä Pohjois-Korean edesmenneen diktaattorin Kim Jong-Ilin ”tuhkat.” Cohenilta kiellettiin tämän jälkeen pääsy ainakin tuon vuoden Oscar-tapahtumiin.

Elokuva poistuu suoratoistopalvelusta 31.1.2023. Alla traileri.

Lue myös: Ex-007 George Lazenby ehdotti uutta Bondia – Marvel-tähti olisi ”hullu” ja ”tarpeeksi röyhkeä” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa