Vielä hetken Netflixissä: Viggo Mortensen närkästyi toimittajalle – tähti näyttelee debyyttiohjauksessaan homoseksuaalia

IMDb-arvosana on 6,5.

12.1.2023 04:30

Netflixissä on vielä hetken elokuva Falling (2020).

Hollywood-tähti Viggo Mortensenin debyyttiohjaus kertoo homofobisesta,  dementian merkkejä osoittavasta iäkkäästä miehestä, joka tutustuu uudelleen vanhimpaan homoseksuaaliseen poikaansa. Isää elokuvassa näyttelee Lance Henriksen.

Mortensen sai jonkin verran kritiikkiä siitä, että hän näyttelee elokuvassa homoseksuaalia, vaikkei itse ole – ainakaan tiettävästi – homoseksuaali. Mortensen antoi ymmärtää, että debatti asiasta on tervettä, mutta ei itse nähnyt roolissaan ongelmaa. Hän kuitenkin vaikutti närkästyvän The Timesin haastattelussa vuonna 2020.

– Ihmiset kysyvät minulta: ”Entäs Terry Chen, hän joka näyttelee aviomiestäni elokuvassa, onko hän homoseksuaali?” Ja vastaukseni on ”en tiedä”, eikä minulla olisi tyhmänrohkeutta kysyä roolitusprosessin aikana ovatko he, Mortensen sanoi The Timesin haastattelussa.

– Ja mistä tiedät mitä minun elämäni on? Oletat, että olen täysin hetero, Mortensen täräytti haastattelijalle.

– Ehkä olen, ehkä en. Ja totta puhuen, se ei ole sinun asiasi. Haluan elokuvani toimivan, ja haluan John-hahmon olevan vaikuttava. Jos en ajattelisi sen olevan hyvä idea en tekisi sitä, Mortensen vielä jatkoi.

Elokuvassa näyttelee Mortensenin, Henriksenin ja Chenin lisäksi myös Sverrir Gudnason, Laura Linney, Hannah Gross ja David Cronenberg.

Falling poistuu Netflixistä 31.1.2023. Alla traileri.

Lue myös: Jeremy Rennerin sisko antoi päivityksen Marvel-tähden tilasta – tehdyistä leikkauksista myös lisätietoa – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa