Kenestä on Kleopatran kesyttäjäksi? – Ohjaajaehdokkaat syödään käsistä

26.8.2012 17:34

Angelina Jolien Kleopatra on osoittautumassa mahdottomaksi kesytettäväksi. Elokuvasta kiinnostuneet ohjaajat ovat jättäneet projektin pikavauhtia.

Egyptin valtiaan, Kleopatran tarusta valmisteltu uusi filmatisointi ei ole lähtenyt käyntiin, vaikka (tai ehkä juuri siksi) pääosaan on jo pitkään ollut kiinnitettynä Angelina Jolie.

Tuottaja Scott Rudinin hankittua vuonna 2010 oikeudet Stacy Schiffin kirjaan Cleopatra: A Life, on elokuvaversion ohjaajaksi ollut sen jälkeen ehdolla nimekästä sakkia.

Ensimmäisenä jonossa oli James Cameron. Megatuotantojen erikoismies katosi pian kuitenkin omaan Avatar-universumiinsa.

Cameronin jälkeen Kleopatrasta oli kiinnostunut Matt Damonin kaksi ensimmäistä Bourne-elokuvaa ohjannut Paul Greengrass. Puheet Greengrassista vaimenivat, kun Fight Club (1999) ja The Social Network (2010) -elokuvat ohjannut David Fincher aloitti neuvottelut Kleopatrasta The Girl With the Dragon Tattoo -elokuvansa loppuvaiheilla.

Fincher on nyt viimeisin tuotantoon houkuteltu ohjaaja, joka on jättänyt projektin.

Seuraava uhri Kleopatran suunnitelmissa on Brokeback Mountainista (2005) muistettava Ang Lee. Virallista tarjousta Leelle ei ole vielä tehty, mutta mies on studion toivelistan kärjessä.

Lähteet: The Hollywood Reporter, Yahoo

Lisää luettavaa