Kevin Smith lyttää Batman v Supermanin: ”Ihan kuin Snyder ei olisi lukenut sarjakuvia”

Elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Kevin Smith tunnetaan elokuviensa lisäksi myös valtaisana sarjakuvafanina. Hän oli myös yksi kaatuneen Superman Lives -elokuvaprojektin käsikirjoittajista, joten hän tietänee mistä puhuu tarjoillessaan trikoosankarin uusimmalle seikkailulle risuja oikein molemmin käsin.

Tuoreessa Hollywood Babble-On -podcastissaan Smith sanoo, ettei Zack Snyderin ohjaamassa Batman v Superman: Dawn of Justice -leffassa ollut oikeastaan sydäntä. Häntä tuntuu erityisesti harmittavan elokuvan ilottomuus.

”Se oli täysin huumoriton, siinä maailmassa ei tosiaankaan tapahtunut mitään hauskaa”, hän kertoo.

Kevin Smithin mielestä ohjaaja ei ymmärrä Batmanin tai Supermanin (eli Teräsmiehen) hahmoja

”Ihan kuin Zack Snyder ei olisi lukenut sarjakuvia. Hän on luki kerran yhden ja se oli Yön ritari (Dark Knight Returns, 1986), ja hänen suosikkiosansa oli viimeinen osa, jossa Batman ja Teräsmies taistelevat. Mutta… niin saa tehdä vasta kun takana on kolme numeroa sarjakuvatarinaa ja 50 vuotta sarjakuvahistoriaa”, Smith sanoi. Hän kehui Snyderin visuaalisuutta, mutta piti sitäkin pinnallisena.

”Tarvitaan enemmänkin kuin pelkkiä kuvia. Tarvitaan persoonallisuutta ja näillä hahmoilla ei sitä ollut.”

Smith löysi myös elokuvast jotain hyviä puolia. Hän ja Batmania esittävä Ben Affleck ovat vanhoja ystäviä, joten ei ole yllättävää, että podcastin vuolaimmat kehut on suunnattu hänen suuntaansa. Smithin mielestä Batman v Supermanissa valkokankaalle on tallentunut paras kuvaus Batmanista taistelemassa.

Lähde: The Guardian

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut