Kick-Assin luojan uutuus myös valkokankaalle

21.4.2010 12:16

Kick-Ass kertoo sarjakuvia rakastavasta teinipojasta, joka päättää ryhtyä supersankariksi. Naiivi kirkasotsaisuus käynnistää tapahtumaketjun, joka johtaa niin komediallisiin tilanteisiin kuin veriseen väkivaltaan. Elokuvan taustalla olevan sarjakuvan luoja Mark Millar on myös Angelina Jolien ja James McAvoyn tähdittämän Wanted-elokuvan takana.

– Täytyy olla varovainen sen suhteen kenelle työnsä antaa. Olen ollut onnekas, kun minulla on ollut kaksi hyvää ohjaajaa vastaamassa materiaalistani. Tiedostan kuitenkin, kuinka huonosti pahimmillaan saattaa käydä. Vääränlainen elokuva voi tuhota sarjakuvasi ikiajoiksi. Iso yleisö muodostaa käsityksensä Watchmen-, Herrasmiesliiga- ja From Hell -sarjakuvista elokuvien perusteella. Maine on herkkä asia. Mieluummin jätän antamatta oikeuksia töihini kenellekään kuin annan ne väärälle henkilölle. Minulta ilmestyy ensi viikolla uusi sarja, Nemesis, ja neljä tai viisi eturivin ohjaajaa on ilmoittautunut kiinnostuksensa siitä. En kuitenkaan ole vielä luvannut kenellekään mitään, sillä olen tarkka siitä, etten joudu tekemään kompromisseja. En tee niitä sarjakuvissani enkä halua tehdä niitä elokuvissakaan, Millar kertoo.

Nemesis käynnistyi Millarin päässä ajatuksesta ”entä jos Batman olisi Jokeri?”. Sitä käytettiin myös kykyjään kaaoksen luomiseen käyttävän supersankarin mainonnassa, kunnes DC-kustantamo pyysi Millaria ystävällisesti olemaan käyttämättä heidän hahmojaan oman sarjansa markkinoinnissa.

Millar aikoo jatkossakin pysyä sarjakuvapuolella, ja on sitä mieltä, että ala alkaa olla arvostetumpi kuin elokuvakäsikirjoittajien ammatti

– Olen antanut 120 haastattelua parin viime viikon aikana Kick-Assista. Olen ollut MTV:n ja BBC:n jututettavana. Elokuvasta tehdään Making of -kirja, jossa on minun nimeni isommalla kuin ohjaajan tai näyttelijöiden. En edes muista viiden viimeksi näkemäni elokuvan käsikirjoittajia. Sarjakuvat ovat nousussa. Saamme enemmän rahaa, koska omistamme työmme. Kukaan ei osta kirjoja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, mutta sarjakuvakirjat kukoistavat. Ensi viikolla tapaan kolme ohjaajaa, koska teen sarjakuvia. Hollywoodissa ei haluta puhuakaan kuin sarjakuvien tekijöille!

Lue koko juttu uudesta Episodista

Lisää luettavaa