Kirjailija lyttää myös toisen Hohtoon liittyvän elokuvan: ”Akateemista paskanjauhamista”

3.11.2014 22:54

Stephen King on ollut varsin suorasanainen asioista, joista ei pidä. Menestykirjailija on haukkunut muun muassa Ernest Hemingwayn, ja enemmän kuin hienovaraisesti tehnyt selväksi, mitä mieltä on Stanley Kubrickin klassikokauhuelokuvasta Hohdosta, joka perustuu Kingin romaaniin.

Nyt kirjailija on antanut sanallisen säilänsä viuhua myös toista Hohtoon liittyvää elokuvaa kohtaan. The Rolling Stonen haastattelussa King lyttää arvostettua kauhuelokuvaa leikkisästi, mutta vainoharhaisella tarkkuudella tutkivan Room 237 -dokumenttielokuvan.

”No, sanotaanko näin, että katsoin siitä puolet ja aloin tulla kärsimättömäksi sen kanssa, joten käänsin sen pois”, King kertoo.

Syyksi kirjaililja sanoo seuraavaa: ”Minulla ei ole ikinä ollut paljon kärsivällisyyttä tuollaista akateemista paskanjauhamista kohtaan. Kuten Dylan sanoo ’Jos annat ihmisille paljon veitsiä ja haarukoita, heidän on leikattava jotain’. Niin on käynyt sen elokuvan kanssa.”

King vähättelee samassa haastattelussa koko elokuvataidetta, joka ei kirjailijalle ole merkittävä juttu. ”Jos ne ovat hyviä, niin hienoa. Jos eivät ole, niin sitten eivät. Mutta näen ne vähäisempänä muotona kuin kirjallisuuden, enemmän ohimenevänä muotona.”

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa