Kirjanpitoa ja judoa – Hollywood-tähti joutui opiskelemaan uusia taitoja

The Accountant on rakennettu aika pitkälti samalle perustalle kuin suurin osa toimintaelokuvista, joissa nähdään runsaasti mätkimistä ja tappelua. Tosin The Accountant alkaa hieman rauhallisemmalla menolla eikä aloita heti kauhealla tappelulla. Se on säästetty ikään kuin loppuhuipennukseksi.

1.11.2016 11:23

Rauhallisemman aloituksen ohella toinen eroavaisuus muihin lajityypin elokuviin on se, että The Accountant käyttää tappelukohtauksissa erilaisia itämaisia itsepuolustuslajeja eikä pelkkiä nyrkkejä ja voimaa. Joten Ben Affleckin, joka näyttelee elokuvan pääroolissa, oli opittava sujuvasti ja sulavan näköisesti muun muassa ainakin sekä judoa että jiu-jitsua (tunnettu myös jujutsuna), jotka ovat vanhoja japanilaisia, lähikamppailua varten tarkoitettuja lajeja.

Tavallisenkin mätkimiselokuvan tappelukohtauksen koreografia voi olla haastava muistaa ja toteuttaa, ja Affleckin oli osattava sulavan näköinen suoritus kyseisiä kamppailulajeja vain muutaman kuukauden harjoituksella, mikä ei aivan jokaiselta välttämättä onnistuisi. Affleckia koulutettiin kaksi tuntia päivässä pienessä salissa, jotta hän osaisi tarvittavat liikkeet ja lukot.

Mutta eihän hyvää mätkimiselokuva oteta tosissaan ilman pientä ampumista ja aseiden käyttöä, joten Affleckia opetettiin kamppailulajien ohella myös ampumaan ja käsittelemään aseita.

– Affleckilla oli vain muutaman kuukauden verran aikaa harjoitella, mutta harjoitusten loputtua hän osasi käsitellä aseita kuin olisi harjoitellut vuosia, toteaa tähteä koulinut stuntmies Thayr Harris.

The Accountant ensi-illassa Suomessa 11. marraskuuta.

(EPISODI/Matias Vikman)

 

Lisää luettavaa