Klassikkoelokuvaan vapaa pääsy – Kino Regina juhlii yksivuotissynttäreitä

Kino Reginassa vietetään syntymäpäiväjuhlia, kun elokuvateatteri täyttää yhden vuoden ja italialainen ohjaajamestari 100 vuotta.

Kino Reginassa juhlistetaan teatterin ensimmäistä toimintavuotta kaikille avoimella ilmaisnäytöksellä Federico Fellinin klassikkoelokuvasta La Strada – Tie (1954).

Tammikuun 20. päivä on Fellinin 100-vuotissyntymäpäivä, ja tuolloin nähtävä La Strada – Tie aloittaa Kino Reginan koko kevään mittaisen Fellini-retrospektiivin.

Tammikuussa on kulunut vuosi Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) uuden elokuvateatterin avaamisesta Oodiin, ja ilmaisnäytös on näin ollen myös Kino Reginan yksivuotisnäytös.

Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarilla palkittu La Strada kertoo brutaalista Zampano-voimamiehestä (Anthony Quinn) ja tälle myydystä Gelsominasta (Giulietta Masina), joka kiertää Zampanon mukana esiintymässä markkinoilla. Elokuvaa säestää Nino Rotan klassikoksi muodostunut soundtrack.

Teatterin ensimmäisenä toimintavuonna näytösten keskimääräinen kävijämäärä on kasvanut viime vuosista, kerrotaan tiedotteessa. Kino Reginan näytöksistä suosituimpia vuonna 2019 olivat sing-along-näytökset ja kinokonsertit. Teemasarjoista eniten yleisöä saivat Audrey Hepburnin, James Cameronin, Stanley Kubrickin ja Alfred Hitchcockin elokuvien sarjat.

Katsojatilastojen kärjessä oli myös Kino Reginassa vierailleen Naoko Ogigamin retrospektiivi sekä elokuvaklassikoita ja kerrontatekniikoita esittelevä Elokuvataivas-sarja. Myös koko perheen elokuvat löysivät hyvin yleisönsä Oodissa, tiedotteessa kerrotaan.

La Strada – Tie esitetään Kino Reginassa tiistaina 20.1. klo 12. Vapaa pääsy.