Klaus Härön elokuva palkittiin Yhdysvalloissa

Rakkaani Merikapteeni kerää kansainvälistä huomiota.

4.4.2023 11:05

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni on palkittu Clevelandin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa. Elokuva voitti Clevelandissa kansainvälisten näytelmäelokuvien sarjan pääpalkinnon.

Clevelandin elokuvafestivaali on perustettu vuonna 1977 ja se on yksi Yhdysvaltain vanhimmista ja suurimmista elokuvafestivaaleista.

Rakkaani merikapteenin kotimaan ensi-ilta oli syyskuussa 2022 ja se on saanut Suomen elokuvateattereissa lähes 120 000 katsojaa.  Elokuva on suomalais-irlantilainen yhteistuotanto, ja sen levitysoikeudet on myyty jo useisiin maihin. Elokuvan Ison-Britannian teatterilevitys alkoi maaliskuussa 2023 ja Yhdysvalloissa elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2023.

Elokuvan päähenkilö Howard (James Cosmo) on omiin oloihinsa vetäytynyt entinen merimies, josta keski-ikäinen tytär Grace (Catherine Walker) pitää huolta. Howardin vastustuksesta huolimatta tytär palkkaa isänsä avuksi kodinhoitajan, jo eläkeikäisen Annien (Bríd Brennan). Howard yrittää aluksi ajaa Annien matkoihinsa, mutta avautuu vähitellen viimeisen rakkauden mahdollisuudelle.

Elokuva sai Episodilta neljä tähteä.

”Klaus Härön taitavasti ohjaama koskettava ja monikerroksinen draama vyöryttää katsojan eteen koko elämän tunteiden kirjon. Rakkaani merikapteeni kuvaa ihmisenä olemisen vaikeutta, kauneutta ja surua, pelkoa ja yksinäisyyttä”, Susanna Bono kirjoitti.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia