Kolmas Risto Räppääjä suunnitteilla

3.5.2010 15:48

Koko perheen Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -elokuvan katsojamäärät siirtyivät viikonlopun aikana uudelle satatuhatluvulle, ja sen on sunnuntaihin 2.5. mennessä nähnyt 302 586 katsojaa. Se on vuoden katsotuin elokuva. Myös vuonna 2008 ilmestynyt ensimmäinen Risto Räppääjä oli vuoden katsotuin kotimainen.

Ohjaaja Mari Rantasilan mukaan jatko-osan menestys valaa uskoa myös kolmannen elokuvan tekemiseen. Sen kuvaukset alkavat kuitenkin aikaisintaan kesällä 2011.

”Trilogiat” ovat päivän sana, joten on kysyttävä tyytyykö ohjaaja siihen, vai voisiko hän kuvitella tarinalle vielä lisääkin jatkoa, jos suosio pysyy ennallaan.

– Katson aina elokuvan kerrallaan. Haaveenani on tehdä kotimainen lastenelokuvasarja, jollaista ei ole tehty sitten Suomisen Ollin. Kaksi osaa ei vielä ole sarja, joten mielelläni tekisin sen kolmannen Risto Räppääjä -elokuvan, jotta sarja tulisi täyteen. Se, mitä sen jälkeen tapahtuu, jää nähtäväksi.

Ison maailman tapa on kuvata samaa sarjaa olevia elokuvia putkeen, jotta näyttelijöitä tarvitse vaihtaa. Rantasila on kuitenkin tyytyväinen työskentelytapaan, jossa tehdään elokuva kerrallaan.

– En olisi halunnut kuvata tarinoita putkeen ihan siitä syystä, että en olisi ehtinyt valmistella tuotantoja tarpeeksi hyvin. Kaikki käsikirjoitukset olisi pitänyt olla valmiina jo etukäteen, jotta tuollainen tuotantotapa olisi ollut mahdollinen. Olen hyvin tyytyväinen tähän tapaan, koska ennakkovalmisteluihin on näin ollut enemmän aikaa. Ja jotenkin jopa pidän siitä, että pääosanesittäjät vaihtuvat joka kerta, vaikka monet epäilivät sitä tuhoontuomituksi ajatukseksi.  Tällaista ratkaisua ei taida moni olla kokeillut. Se tekee jokaisen elokuvan selkeästi omaksi uudeksi kokonaisuudekseen ja on erittäin haasteellista ohjaajalle. Eikä tämä ratkaisu ole tuntunut lapsia haitanneen, ainakaan jos katsoo kakkosen katsojalukuja, ohjaaja hymyilee.

Kuva Jolle Onnismaa

Lisää luettavaa