Kotimainen katastrofielokuva kertoo vuoden 1976 suuronnettomuudesta – Katso esimakua tästä

Tulossa ensi keväänä.

18.10.2022 08:30

Vuonna 1976 tapahtunut Lapuan patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen rauhanajan tuhoisimpia onnettomuuksia. Onnettomuuden seurauksena 66 lasta menetti yhden tai molemmat vanhempansa ja 30 ihmistä jäi leskeksi.

Lapua 1976 -elokuva kertoo epätoivoisen rakkaustarinan tuhon keskellä. Vaikka elokuva ja sen hahmot ovat fiktiivisiä, niin tarina pohjautuu tositapahtumiin.

Elokuvaa varten on kerätty materiaalia ja haastateltu turmapaikalla olleita henkilöitä kymmenen vuoden ajan. Näistä haastatteluista ja materiaaleista on saatu aiemmin julkaisematonta uutta tietoa.

Lapua 1976 kertoo vahvasta yhteisöstä, joka onnettomuuden keskellä ponnistelee oman henkensä uhalla ehkäistäkseen vielä suuremman tuhon syntymisen. Nyt on aika nostaa turmapaikalla olleet siihen rooliin, jonka he ansaitsevat: sankareiksi, kertoo elokuvan ohjaaja Toni Kurkimäki tiedotteessa.

Lapua 1976 -elokuvan pääosissa näyttelevät Linnea Leino (Tytöt tytöt tytöt), Konsta Laakso (Oma maa) ja Hannu-Pekka Björkman. Elokuva saa ensi-iltansa keväällä 2023. Katso alta tuore teaser.

Lisää luettavaa