Kotimainen komedianäytelmä kertoo toimintaelokuvan tekemisestä

Tämän näytelmän aihe kiinnostanee leffafaneja.

13.10.2022 16:00

Tampereen Työväen Teatterin näytelmä Action Hero kertoo harrajastavoimin tehtävän, pienen budjetin action-elokuvan kuvauksista. Riikka (Inke Koskinen) ja Petteri (Pyry Kähkönen) ovat intohimoisia leffafaneja, jotka ryhtyvät kuvaamaan feminististä toimintaelokuvaa.

Elokuvan budjetti on niukka ja puitteet kotikutoiset. Kun kuitenkin taiteella on päätetty muuttaa maailmaa, on teos saatettava kunnialla loppuun. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia työryhmä kohtaa populaarikulttuurin – sekä ennen kaikkea itsensä uudelleen ajattelemisessa?

Action Heron käsikirjoittaja ja ohjaaja Liila Jokelin on dramaturgi, näytelmäkirjailija ja laulaja-lauluntekijä. Jokelin kertoo, että hän haluaa näytelmässä käsitellä toimintaelokuvan ideologisia rakenteita.

”Komedia sisältää ajankohtaisia teemoja sukupuolesta ja -polvista, vallasta, taiteesta ja rakkaudesta. Tavoitteena on vapauttaa katsoja naurun avulla maailman pelastamisen paineista – edes hetkeksi. Me kaikki haluamme parempaa todellisuutta ja parempaa fiktiota! Mutta millä keinoilla?”, Jokelin pohtii tiedotteessa.

Action Heron kantaesitys on 13.10.2022 Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa.

Lisää luettavaa