Kotimainen seikkailutrilogia etenee: toinen osa tulossa tammikuussa – katso tästä esimakua

Elokuvat perustuvat suosittuihin lastenkirjoihin.

11.11.2022 08:30

Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus -elokuvasta on julkaistu maistiaisia. Elokuva on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle Pertsa ja Kilu -elokuvalla.

Tekeillä on trilogia, jonka toisessa osassa ystävyys, rohkeus ja kekseliäisyys joutuvat jälleen koetukselle. Pertsa ja Kilu (Pauli Kesälä ja Leon Ruokola) yrittävät ratkaista vanhan kartan mysteerin.

Löytöretkelle liittyvät myös Pirkko (Sara Vänskä) sekä kaksostytöt Vappu ja Kerttu (Kaarina ja Klaara Mattila). Jännitystä luo viekkaan rikollisen Annabella Pehkon (Alina Tomnikov) ja Diileri-Jeren (Joonas Vartia) hyppääminen kyytiin salamatkustajina.

”Elokuvan johtohahmona nähdään jälleen Pertsa, uskollisena apurinaan Kilu. Todellisena löytöretkeä johtavana hahmona toimii kuitenkin Pirkko, joka kipuilee varttumisen kanssa ja samalla tekee kaikkensa auttaakseen mummoaan. Kun Pirkko ottaa ohjat käsiinsä, eivät pojat voi muuta kuin totella. Lisäksi raikkaat ja energiset kaksostytöt Vappu ja Kerttu lemmikkipupunsa kanssa ovat todellisia tarinan nuoria voimahahmoja vahvoine ajatuksineen. Kun piinkova vankikarkuri Annabella Pehko ilmestyy kuvioihin, nousee tyttö- ja naisenergia todella korkeuksiin”, kertoo elokuvan toisena käsikirjoittajana toiminut Nina Linnovaara tiedotteessa.

Elokuva yhdistelee tapahtumia ja hahmoja kirjailija Väinö Riikkilän alkuperäisteoksista.

”Uskallamme luvata, että Pertsa ja Kilu on riemukas, jännittävä ja vauhdikas toimintaseikkailu, joka varmasti monin paikoin myös koskettaa. Ystävyys, urheus, mielikuvitus, rohkeus, heittäytyminen ja uteliaisuus antavat vauhtia nuorille seikkailijoille. Matkaan mahtuu myös hetkiä, jotka antavat aikaa pohtia kaikkien tunnistamaa ikuista kysymystä, miksi ihmeessä meidän täytyy varttua aikuisiksi”, elokuvan ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Taavi Vartia sanoo.

Tiedotteessa ja oheisessa trailerissa elokuvaa kuvaillaan ”kaikkien aikojen seikkailuksi”. Onko se liikaa sanottu? Se selviää 20. tammikuuta, kun Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus saa ensi-iltansa.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa