Kotimainen toimintakomedia päräytti katsojatilastojen ykköseksi – ”Huonoimpia koskaan näkemiäni elokuvia”

Mopo lähti keulimaan!

25.4.2022 14:42

Uutuuskomedia MC Helper beKINGs oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa.

Perjantaina 22.4. ensi-iltansa saanut elokuva keräsi ensi-iltaviikonloppunaan perjantaista sunnuntaihin kaikkiaan 13 964 katsojaa. Torstai-iltainen ennakkonäytös mukaan lukien elokuvan on nyt nähnyt kaikkiaan 14 009 katsojaa.

Viikonloppuna teatterisaleja täyteen vetäneen toimintakomedian avaustulos on vuoden 2022 paras kotimaisen elokuvan ensi-iltaviikonloppu. Taakse jäävät muun muassa JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii ja 70 on vain numero.

Kaikista vuonna 2022 ensi-iltansa saaneista elokuvista MC Helper beKINGs sijoittuu kolmen parhaan avaustuloksen joukkoon. Sen edellä ovat ainoastaan Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet ja The Batman.

Sketsiryhmä Biisonimafian MC Helper -lyhäreihin perustuva elokuva kertoo, kuinka aikuisten äijien oma mopojengi perustetaan ja miten sen tarina alkaa.

– Teatterinpitäjät on sanonu, että tällaseen pystyy vaan James Bond, että salit vedetään näin innolla täyteen. Ne vaan kyselee, että ’luuletsä olevas joku James Bond – no emmä tiiä, mut jotain samaa meis on’, kommentoi ensi-iltamenestystä MC Helper beKINGs -leffan näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Kaitsu Walfrid Rinkinen.

– Parasta palautetta on saatu perheiden äideiltä – että ihan hyvin piilotettu leffan pahimmat läpät. Sit on 15-vuotiaita mopopoikia ja parikymppisiä autonrassareita, ja sit on näitä nelikymppisiä perheenisiä, nehän siellä vasta nauraa höröttääki. Ja sitte on meiän pappajengi, jotka on pitäny meiänki Biisonimafia-puljua pystyssä, ne on semmosia rauhallisia gentlemanneja siellä, Rinkinen jatkaa tiedotteessa.

Episodin toimitus ei elokuvasta innostunut. MC Helper beKINGs sai Niko Ikosen arvostelussa vain yhden tähden.

”Tämä on huonoimpia koskaan näkemiäni elokuvia”, Niko kiteyttää.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia