Kotimainen uutuuselokuva käyttää muotiblogeja osana elokuvan kerrontaa

Pekko Pesosen käsikirjoittama ja Ville Jankerin ohjaama Onnenonkija sijoittuu blogi- ja videoblogimaailmaan. Maaliskuussa 2016 teattereihin tulevan elokuvan päähenkilö Marja (Minka Kuustonen) haluaa erottua, loistaa ja tienata elantonsa. Helppoa se ei ole. Olavi Uusivirran esittämällä vauraalla nuorella perijällä Olavilla puolestaan on aivan päinvastainen pyrkimys elämässä. Hän haluaa olla ihan tavallinen. Se se vastaa vaikeaa onkin.

Kahden hyvin erilaisen ihmisen kohtaamisesta ammentava komedia on ensimmäinen blogi- ja vlogimaailmaan sijoittuva kotimainen elokuva, kerrotaan tiedotteessa. Aiheen ajankohtaisuutta heijastelee se, että blogien ja vlogien yleisömäärät ovat kovassa kasvussa. Suosituimmat kotimaiset muoti-ja lifestyleblogit keräävät kuukausittain yli 100 000 kävijää nyt myös Suomessa. Blogien takana on yhtä monta unelmaa, tarinaa ja todellisuutta kuin on blogiakin. Onnenonkijan pääosassa on nainen, jolla on unelma.

– On todella mielenkiintoista työskennellä ensimmäistä kertaa naispäähenkilön tarinan kanssa ja sukeltaa uuteen maailmaan, ohjaaja Ville Jankeri kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Onnenonkijan huumori nousee hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta. Muoti- ja lifestyleblogit ovat osa elokuvan kerrontaa.

(Episodi/JH)