Kriitikot ylistävät, yleisö tyrmää? Adam Sandlerin uusi elokuva on Sandler-suvun yhteisponnistus

Kävikö tässä käänteiset Uunot?

29.8.2023 11:30

Vaihtelevasta laadustaan tunnettu koomikko Adam Sandler (56) paukuttaa edelleen pihalle uusia elokuvia. Tällä kertaa vuorossa on You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah.

Kriitikot näyttäisivät rakastavan leffaa Rotten Tomatoes- sivustolla. Elokuvan kriitikkoarvosana on peräti 96%. Ilmestymishetkellä prosentti oli täydet 100. Yleisöprosentti (audience score) on puolestaan vain 67 %.

Kävikö tässä käänteiset Uunot?

Ei aivan. Rotten Tomatoesin kriitikkoarvosana (Tomatometer) kertoo ainoastaan yläpeukkujen määrän. Sivulla hieman piilossa oleva arvostelujen keskiarvo kertoo tarkemman totuuden.

Kriitikkoarvostelujen keskiarvo on 7.0/10. Arvosteluja on tällä hetkellä annettu 53kpl. Vieressä näkyvä yleisökeskiarvo (66 %) on puolestaan oikeastikin arvostelujen keskiarvo. Yli 250 ihmistä on arvostellut elokuvan.

Kun elokuvan IMDb-keskiarvo (6,0) otetaan huomioon, voidaan todeta, että kriitikot pitävät elokuvasta hieman yleisöä enemmän, mutta leffa on heidänkin mielestään varsin ok.

Itse elokuva kertoo Sunny Sandlerin näyttelemän 13-vuotiaan tytön valmistautumisesta juutalaiseen Bat Mitzvah -rituaaliin, joka uhkaa mennä plörinäksi.

Leffa on todellinen Sandlereiden perhe-elokuva, sillä Adamin lisäksi elokuvassa näyttelee hänen kaksi tytärtään, sekä hänen vaimonsa.

Leffa on nähtävissä Netflixissä.

EDIT: Juttua muokattu 30.8.2023 klo 13:00. Rotten Tomatoes -arvosanojen toimintalogiikkaa tarkennettu.

Lisää luettavaa