Krista Kososen tähdittämä Miami maailmalle: kansainvälinen ensi-ilta Toronton elokuvajuhlilla

Parhaillaan elokuvateattereiden ohjelmistossa oleva Zaida Bergrothin ohjaama draamaelokuva Miami saa kansainvälisen ensi-iltansa syyskuun toisella viikolla.

16.8.2017 12:13

Krista Kososen ja Sonja Kuittisen tähdittämä kotimainen elokuva Miami on kutsuttu osaksi Contemporary World Cinema -ohjelmistoa Toronton kansainvälisille elokuvajuhlille. Miami saa Torontossa kansainvälisen ensi-iltansa. Osana festivaalien virallista ohjelmistoa elokuva kilpailee myös Grolsch People’s Choice -palkinnosta.

Elokuvajuhlat järjestetään 42. kertaa ja ne pidetään 7.9. – 17.9.2017. Toronton elokuvajuhlat ovat yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista elokuvafestivaaleista, jossa kohtaavat niin suuren yleisön Hollywood-elokuvat kuin laatuelokuvat eri puolilta maailmaa. Dome Karukosken elokuvat, esimerkiksi Mielensäpahoittaja (2014) ja Leijonasydän (2013), ovat saaneet kansainvälistä näkyvyyttä juuri Toronton elokuvajuhlien kautta.

– Olen valtavan iloinen tästä kutsusta. Kansainvälinen ensi-ilta Toronton elokuvajuhlilla on hieno palkinto koko Miamin työryhmälle ja erityisesti sen pääparille, Krista Kososelle ja Sonja Kuittiselle, jotka herättivät Miamin tarinan eloon”, kommentoi ohjaaja Zaida Bergroth tiedotteessa.

Helsinki-filmin tuottama elokuva on noussut kahden ensimmäisen esitysviikon aikana katsotuimpien elokuvien joukkoon Suomessa. Ensimmäisten viikkojen aikana Miamin kävi katsomassa reilut 24 000 katsojaa.

Miami on draamaelokuva ja kahden siskoksen selviytymistarina, jossa pikkusisko lähtee valovoimaisen, mutta vastuuttoman isosiskonsa matkaan ja joutuu itsekin vaaraan. Elokuvan on ohjannut Zaida Bergroth (Hyvä poika, 2011 ja Skavabölen pojat, 2009) ja käsikirjoittanut Jan Forsström ja Zaida Bergroth.

Krista Kosonen näyttelee vaaleaa show-tanssijaa Angelaa, jonka elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Toista pääosaa, vasta aikuistumassa olevaa Angelan arkaa pikkusiskoa Annaa esittää Sonja Kuittinen. Kuittinen näyttelee ensimmäisen roolinsa pitkässä elokuvassa.

Lähde: Nordisk Film

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia