Toimituksen suosikit: suomalaiset showtytöt päihittivät agenttitoiminnan ja fantasiafilmatisoinnin

Viikonlopun uutuudet eivät varsinaisesti räjäyttäneet pankkia Episodin toimituksessa, mutta ainakin pari niistä onnistui jakamaan mielipiteet.

Zaida Bergrothin ohjaama Miami kertoo toisensa löytävistä sisaruksista, jotka kyseenalaisesti toisiinsa turvautuen yrittävät päästä koronkiskojien ikeen alta. Osa Episodin toimituksesta oli sitä mieltä, että se oli Skavabölen pojat -esikoisen jälkeen Bergrothin toiseksi paras teos. Osa oli sitä mieltä, ettei Krista Kososen ja Sonja Kuittisen sisarkemia riittänyt paikkaamaan käsikirjoituksen heikkouksia.

Atomic Blonde on jytisevällä soundtrackilla varustettu aikahyppy kylmän sodan aikaisen jaetun Berliinin tiedustelujuonitteluihin. Charlize Theron on vakuuttava kovanyrkkisenä agenttina, ja musiikin ohella toimintakohtaukset ovatkin elokuvan vahvuus.

Stephen Kingin Musta torni -saagan filmatisointia on odotettu pitkään, mutta elokuva oli jämähtänyt tuotantohelvettiin. Se näkyy myös lopputuloksessa. Nykyfantasiaksi yllättävän lyhyt teos suututtaa suppeudellaan ja muutosillaan kirjojen faneja. Kirjoja tuntemattomat kritisoivat sitä sekavaksi. Parhaiten se uppoaa niihin, jotka eivät ole kirjasarjan faneja, mutta tuntevat niitä tarpeeksi pystyäkseen paikkaamaan tuttuja toimintafantasiakuvioita kulkevan seikkailun aukkopaikkoja.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut