”Kuin The Expendables jossa on tyyliä” – Netflixin toimintaelokuvassa erikoisjoukko kerääntyy viimeiselle keikalle

Netlix-tuotannossa on komea tähtikaarti.

”Naiset ovat ailahtelevaisia”, tavataan sanoa Giuseppe Verdin Rigoletto-oopperan päätyttyä. Toimintaelokuvissa asia on päinvastoin, eikä tuotantohelvetistä viimein selviytynyt Triple Frontier ole poikkeus.

Netflix-tuotannon alkupuoli on täynnä miehiä, jotka toistelevat väsyneitä tekosyitä tai lupauksia, joita ei ole tarkoitus täyttää.

On ikisuosikki ”olen lopettanut nämä hommat” sekä repliikkejä kuten ”minulle riittää”, ”minulla on nykyään lapsi” tai ”menetin lentolupakirjani”. Ja tietenkin kaikki unohtuu, kunhan vain tarjoaa hieman käteistä.

Triple Frontier on kuin The Expendables, jossa on tyyliä. J. C. Chandorin (alun perin ohjaajaksi pestattiin Kathryn Bigelow) elokuva kertoo erikoisjoukkojen ryhmästä (Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund ja Pedro Pascal), joka palaa yhteen viimeiselle keikalle Etelä-Amerikkaan.

Triple Frontier on kelvollista katsottavaa, mutta silti se näyttää oudolla tavalla aikansa eläneeltä, eivätkä Ilmestyskirja. Nyt -viittaukset tai häpeilemätön machoilu auta asiaa.

Marta Bałaga

Tähdet ★★★

YouTube video