”Kuinka epäkunnioittava voitkaan olla!” – Uutuuskirja valottaa Charlize Theronin ja Tom Hardyn aikamoisia tukkanuottasia Mad Maxin kuvauksissa

Todellista draamaa Oscar-rohmun kulisseissa.

Vuoden 2015 hittielokuva Mad Max: Fury Road menestyi upeasti myös Oscar-gaalassa, mutta sen tuotanto ei kuitenkaan ollut mitään ruusuilla tanssimista. Sen kehittelyyn liittyi lukuisia tuotantovaikeuksia, vaarallisimpia stuntteja koko Hollywoodin historiassa ja myös rajuja yhteenottoja näyttelijöiden välillä. Nyt New York Timesin kulttuuritoimittaja Kyle Buchanan on koostanut jännittävän katsauksen elokuvan kulissien taa – Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road -kirja julkaistiin eilen 22. helmikuuta.

Buchanan on haastatellut kirjaansa varten laajaa kattausta henkilöitä, joilla oli näppinsä pelissä elokuvan toteutuksessa. Syväluotaavat haastattelut valottavat myös pääosatähtien, Charlize Theronin ja Tom Hardyn, tunnetusti riitaisaa työsuhdetta. Kirja painottaa yhtenä yhteenottojen suurimpana syynä näyttelijöiden hyvin erilaisia lähestymistapoja ammattiin. Siinä missä Theronilla on hillityn rautainen ote hahmonsa henkiin herättämiseen, Hardy puolestaan on tyyliltään hyvin metodinen, heittäytyväinen ja spontaani.

Theronin ja Hardyn välinen tilanne äityi jopa niin pahaksi, että Theron vaati omaksi lisäturvakseen naispuolisen tuottajan paikalle loppukuvausten ajaksi. ”[Hardy] oli melkoisen agressiivinen. [Theron] tunsi olonsa uhatuksi, mikä oli todellinen käännekohta”, kertoo kuvaaja Mark Goellnicht.

Hardy oli tapansa mukaan reilusti myöhässä aamukuvauksista ja Theronin annettua tämän kuulla kunniansa – ”Sakottakaa tuota v*tun kusipäätä 100 000 dollaria jokaisesta minuutista, jonka hän on tuhlannut kuvausryhmän aikaa! Kuinka epäkunnioittava voitkaan olla!” – tilanne kärjistyi uhkaavan puolelle. ”Mitä sanoit minulle?” Hardyn kerrotaan tivanneen marssittuaan aivan Theronin lähelle. Tämän jälkeen Theron ei enää tuntenut oloaan turvalliseksi.

Onneksi kaksikon välien kerrotaan myös lämmenneen edes jonkin asteisesti kuvausten edetessä eteenpäin. Heidän hahmonsa oppivat luottamaan enemmän toisiinsa, mikä heijastui myös kameran taakse. Sanonta ”elämä imitoi taidetta” näyttää siis pitäneen tässä kohtaa paikkansa.

Buchanin teos selvittelee Mad Maxin tapausta rutkasti lisää ja antaa lisäperspektiiviä koko massiiviseen tuotantoon. Näytteen kirjasta voi lukea Vanity Fairin sivuilta ja sen voi tilata itselleen vaikkapa Amazonista tai Adlibriksestä.

Alla Mad Max: Fury Road traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut