Kun Burton suostutteli Nicholsonin Batmaniin – ”Pelko naamalla näytti siltä kuin mies olisi juuri löytänyt jumalan”

Ratsastusreissu Aspenissa muodostui kauhuelokuvaksi Burtonille.

12.1.2024 12:00

Jack Nicholsonin sopimusehdot Batman-elokuvan (1989) Jokeri-roolista on kokonaan oma tarinansa. Siihen sisältyi siivu elokuvan oheistuotoista ja aikataulut laitettiin käymään Los Angeles Lakersin kotiotteluiden kanssa.

Tätä ennen Nicholson piti kuitenkin suostutella rooliin. Elokuvan apulaistuottaja Paul Guber kertoi ohjaaja Tim Burtonille, että hän voisi tavata Nicholsonin Aspenissa, ratsastuksen merkeissä. Burton pelkäsi ratsastamista kuollakseen.

”En harrasta ratsastusta”, Burton oli ilmoittanut Guberille.

Burton oli tuolloin vasta uransa alkuvaiheessa. Nicholson puolestaan elävä legenda. Häntä ei voinut buukkailla Aspeniin pilan päiten.

”Tänään ratsastat”, Guber kertoi Burtonille.

Burton ei puhunut pötyä, vaan oli pollen selkään jouduttuaan kauhusta kankeana. ”Pelko hänen naamallaan näytti siltä, kuin mies olisi juuri löytänyt jumalan”. Guber kuvaili.

Hyvä uutiset olivat, että Burtonilla ja Nicholsonilla synkkasi. Burtonin näkemys synkemmästä Batmanista, jossa tehdään irtiotto 1960-luvun tv-sarjasta, sopi Nicholsonille erinomaisesti. Elokuva tuotti paljolti Nicholsonin ansiosta yli 411 miljoonaa dollaria.

Lähde: WGTC

Lisää luettavaa