Kun neuvostoliittolainen ohjus osui Inarijärveen – Kotimainen uutuuselokuva kertoo kansainvälisestä selkkauksesta

Tulossa helmikuussa.

16.11.2023 11:01

Jussi-palkitun ohjaaja Miia Tervon draamakomedia Ohjus  saa ensi-iltansa elokuvateattereissa helmikuussa 2024. Elokuvan traileri on nyt julkaistu.

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Tämä tositapahtuma loi kehyksen Ohjus-elokuvalle, jonka ohjaaja-käsikirjoittaja Miia Tervo kuvailee olevan sekoitus ”draamakomediaa, absurdia pohjoista hysteriaa, melankoliaa ja runollisuutta”.

”Tässä elokuvassa pieni ihminen uskaltaa puolustautua ja löytää omat rajansa etsiessään valtionsa rajoja. Ohjuksessa poliittinen satiiri kohtaa karvalakkihömpsöttelyn ja vakavan väkivallan uhan. Ja kaikki tämä niin, että katsoja viihtyy ja saa nauraa – ja ehkä vähän itkeäkin. Jos siis haluaa. Raja-teemaan kuuluu, että saa itse päättää miten asiat kokee”, Tervo kertoi elokuvan kuvausten alkaessa viime helmikuussa.

Ohjus on tarina Niinasta (kaksinkertainen Jussi-voittaja Oona Airola), joka etsii omia rajojansa samalla, kun kokonaisen valtion rajoja koetellaan.

Elokuvan muissa rooleissa on myös vaikuttava kaarti maamme näyttelijöitä, kuten Pyry Kähkönen, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Eronen, Jarkko Niemi, Emma Kilpimaa, Milka Ahlroth, Tommi Korpela, Kari Väänänen, Ona Kamu, Sakari Kuosmanen, Kai Lehtinen, Turkka Mastomäki ja Sanna-Kaisa Palo.

Tervon edellinen elokuva Aurora voitti yhteensä seitsemän Jussi-palkintoa.

Katso Ohjuksen traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia